Και ανεβαίνουν και ανεβαίνουν …γενικά όσο πιο ψηλά μπορούν να πάνε και τους δίνεται η δυνατότητα ,να είστε σίγουροι…θα το κάνουν! Δεν είναι άλλες από… τις αγαπημένες μας γατούλες!

Θυμάστε εκείνη τη μέρα που βρήκατε τη γάτα σας να κάθεται στο ντουλάπι πάνω από τον απορροφητήρα της κουζίνας? Ή καλύτερα τότε που ψάχνατε στο καθιστικό και είχε ανέβει στο σχεδόν υψοφοβικό σημείο της βιβλιοθήκης σας?

Η αναζήτηση ψηλών σημείων από τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι η αγαπημένη αλλά και η απαραίτητη ασχολία τους και αυτό γιατί:

1. Η θέση του ύψους στο οποίο κάθεται η γάτα μας σηματοδοτεί μία άτυπη ιεραρχία. Γι’αυτό και θα έχετε προσέξει ότι όταν πρόκειται για μια πιο διεκδικητική ή κυριαρχική γάτα συνήθως καταλαμβάνει το πιο υψηλό σημείο του σπιτιού.

2. Τα ψηλά σημεία επιτρέπουν στις γάτες μας να έχουν πλήρη εικόνα του χώρου τους και να παρατηρούν οποιαδήποτε κίνηση. Έτσι βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση.

3. Τα ύψη αποτελούν και το καλύτερο καταφύγιο της γάτας μας όταν εκείνη τρομάξει ή αγχωθεί είτε από κάποιο γεγονός , είτε από άλλο έμβιο ον μέσα στο σπίτι-είτε πρόκειται για ανθρώπινη παρουσία είτε για άλλο κατοικίδιο.

4. Τέλος πολλές φορές οι γάτες μας-κυρίως το χειμώνα- πηγαίνουν ψηλά όταν αναζητούν τη ζέστη καθότι ο ζεστός αέρας πηγαίνει προς τα πάνω.

Διαμορφώστε λοιπόν το χώρο σας αναλόγως  και δώστε της τη δυνατότητα να πηγαίνει σε ψηλοτερα σημεία. Πάρτε μία ιδέα πως εδώ.

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consultant