σκυλιά ράτσας κάθονται όλα μαζί

Σκυλάκια για..."σπίτι"!

Το σκεφτήκατε, το αποφασίσατε και νιώθετε πως έφτασε η ώρα επιτέλους να πάρετε το σκυλάκι που πάντα θέλατε για συντροφιά! Ωστόσο, ζείτε σε διαμέρισμα, δουλεύετε αρκετές ώρες και αυτό σας προβληματίζει. Πως θα τα περνάει το σκυλί στο σπίτι; Θα δυσανασχετεί σε έναν κλειστό χώρο αρκετές ώρες μόνο του;  Μήπως θα γαβγίζει πολύ και θα έχετε μπλεξίματα με τους γείτονες; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, απλά κάντε τη σωστή επιλογή!

Για σας λοιπόν μελλοντικοί σκυλογονείς που είστε πολλές ώρες εκτός αλλά θέλετε πολύ να μοιραστείτε τη ζωή σας με έναν τετράποδο  σύντροφο υπάρχουν ράτσες που με λίγη εκπαίδευση και βοήθεια μπορούν να μένουν σπίτι για πολλές ώρες και να είναι αρκετά ευχαριστημένες όσο είστε απόντες. Για να δούμε λοιπόν μερικές από τις καλύτερες ράτσες σκύλων για διαμέρισμα.

Pug

σκύλος ράτσας pug

Στοργικά σκυλιά με αξιολάτρευτο πλακουτσωτό προσωπάκι! Πάντα πρόθυμα να κάνουν περιπάτους αλλά δεν λένε όχι και σε έναν υπνάκο. Θέλουν να είναι μαζί σας και θα σας ακολουθούν πιστά στο  διαμέρισμα όλη μέρα!

 Dachshund

σκύλος ράτσας daschund

Θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά, αφού είναι φουλ παιχνιδιάρικα και τα πάνε  καλά με τα παιδιά. Μικρόσωμα σκυλιά  χαμηλής ενέργειας που προσαρμόζονται  εύκολα σε κάθε χώρο και τρόπο ζωής. Ωστόσο, είναι επιρρεπή στην παχυσαρκία και ενίοτε μπορεί να γίνουν θορυβώδη όπως ένα τσιουάουα.

Yorkshire terrier

σκύλος ράτσας yorkshire terrier

Χαρτωμένα, μικρόσωμα και φιλικά, προσαρμόζονται εύκολα σε νέες καταστάσεις. Έξυπνα σκυλιά που μπορούν να εκπαιδευτούν εύκολα ώστε να μην γαβγίζουν και έτσι να μην ανησυχείτε μήπως ενοχληθεί η γειτονιά με το νέο σας συγκάτοικο.

Boston terrier

σκύλος ράτσας boston terrier

Υπέρ-χαριτωμένα και φιλικά, εκπαιδεύονται εύκολα και είναι πολύ δεμένα με τον ιδιοκτήτη τους. Σκυλιά κατεξοχήν για διαμέρισμα αφού ούτε ιδιαίτερα ενεργητικά είναι, ούτε θορυβώδη, και μπορούν να μείνουν μόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να προκαλέσουν “φασαρίες”.

Maltese

σκύλος ράτσας maltese

Από τα αγαπημένα κομψά σκυλάκια των γυναικών, με πανέμορφο λευκό τρίχωμα που μαδάει ελάχιστα.  Ιδανικά για σπίτι αφού είναι πολύ ήσυχα, έχουν λίγες απαιτήσεις από θέμα βόλτας και άσκησης και δεν συνηθίζουν να κάνουν ζημιές από βαρεμάρα. Ωστόσο είναι σκυλιά πολύ στοργικά που  έχουν ανάγκη από συντροφιά και θέλουν να βρίσκονται εκεί που είναι ο ιδιοκτήτης τους.

French bulldog

σκύλος ράτσας γαλλικό μπουλντόγκ

Αν σας αρέσει να “λιώνετε” στον καναπέ τότε βρήκατε το ταίρι σας! Μικρόσωμα και φιλικά, είναι ευχαριστημένα με μικρές βόλτες και προσαρμόζονται εύκολα σε όλους τους χώρους. Αγαπημένη τους συνήθεια να ξαπλώνουν τέζα και να κοιμούνται στο πιο άνετο σημείο του σπιτιού! Αφήστε τους μερικά έξυπνα παιχνίδια να απασχολούνται, κρύψτε μερικές λιχουδιές μέσα στο σπίτι και μην ανησυχείτε για τίποτα όσο λείπετε.

 Shar Pei

σκύλος ράτσας shar pei

Σκυλιά χαμηλής ενέργειας, ήρεμα και πολύ υπομονετικά. Ζουν χαρούμενα μόνο τους σε διαμέρισμα αρκεί να τους αφιερώσετε τον χρόνο που χρειάζονται για βόλτες και παιχνίδι όταν γυρίσετε από τη δουλειά. Για ακόμα καλύτερη συμβίωση φροντίστε να τα κοινωνικοποιήσετε σωστά από μικρή ηλικία.

 Basset hound

σκύλος ράτσας basset hound

Πολύ ήρεμα σκυλιά και με ευγενικό χαρακτήρα.  Η άσκηση που θέλουν είναι ελάχιστη αλλά πρέπει να τα βγάζετε καθημερινές βόλτες γιατί λόγω τεμπελιάς έχουν τάση για παχυσαρκία. Μέσα στο σπίτι τα κρατάτε εύκολα απασχολημένα με μερικά παιχνίδια, ενώ όσο λείπετε να είστε σίγουροι πως αυτά θα πηγαίνουν από καναπέ σε κρεβάτι και τούμπαλιν!

Havanese

σκύλος ράτσας havanese

Μικρόσωμα, παιχνιδιάρικα και προσαρμοστικά! Ήσυχα σκυλιά που δεν ενοχλούν με γαβγίσματα και είναι ιδανικά για διαμέρισμα. Ωστόσο, για να διατηρήσουν αυτήν τη μοναδική ομορφιά τους απαιτούν ένα μεγαλύτερο κόστος συντήρησης για... καλλωπισμό!

Great Dane

σκύλος ράτσας great dane

Με την πρώτη ματιά, μάλλον δεν μοιάζει η  ιδανική ράτσα για διαμέρισμα! Ωστόσο,  ο μεγάλος Δανός είναι ένας καλοκάγαθος γίγαντας. Είναι πολύ ήσυχος και ευχαριστιέται και μόνο  απλά να τριγυρίζει εδώ και εκεί, ενώ απολαμβάνει να κουλουριάζεται στον καναπέ σας και να χαλαρώνει!

 

Και μην ξεχνάτε:Πάντα να είστε ανοιχτοί-ές στο ενδεχόμενο υιοθεσίας ή και προσωρινής φιλοξενίας ενός ημίαιμου σκύλου! Τα ημίαιμα σκυλάκια συνδυάζουν πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά των φυλών από τις οποίες προέρχονται και θα εκπλαγείτε από το πόσο μπορούν να γεμίσουν τη ζωή και την καρδιά σας. Δώστε τους μια ευκαιρία-υιoθετήστε και σώστε μία ζωή!:-) Βρείτε φιλοζωική εδώ

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3