3+1 MUST HAVE Συμπληρώματα Διατροφής Σκύλου για το φθινόπωρο!

3+1 MUST HAVE Συμπληρώματα Διατροφής Σκύλου για το φθινόπωρο!

Η διατροφή αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της φροντίδας των κατοικιδίων μας, και κάθε εποχή μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές ανάγκες των σκύλων μας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητα για την εποχή διατροφικά συμπληρώματα σκύλου που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι! 

  • Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε ψάρια όπως το σολομό και το τόνο, μπορούν να είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία των σκύλων. Αυτά τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, ενώ επίσης υποστηρίζουν τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και βελτιώνουν το τρίχωμα και το δέρμα. Ειδικά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου/χειμώνα, όταν η θερμοκρασία πέφτει και τα σκυλάκια μας είναι πιο επιρρεπή σε φλεγμονές-δέρματος, αρθρώσεων κ.ά- η προσθήκη ωμέγα-3 στη διατροφή τους μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας τους. Παρέχετε στο σκύλο σας ειδικό λάδι σολομού και ακολουθήστε τη συνιστώμενη δοσολογία.

  • Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου των σκύλων μας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η ανοσία των σκύλων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη ασθενειών. Τα προβιοτικά βοηθούν στην προώθηση της υγιούς εντερικής χλωρίδας και βελτιώνουν την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.Επίσης βοηθούν στην πρόληψη ιώσεων του γαστρεντερικού που υφίστανται έντονα όλο το χρόνο. Προσφέρετε προβιοτικά σκύλου νόστιμα και πλήρως αποτλεσματικά.

  • Γλυκοζαμίνη και Χονδροϊτίνη

Η γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη είναι δύο συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία των αρθρώσεων των σκύλων. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι σκύλοι μπορεί να είναι λιγότερο δραστήριοι λόγω του κρύου και της βροχής. Η προσθήκη γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης στη διατροφή τους μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ευλυγησίας των αρθρώσεών τους- ιδίως τώρα που κρυώνει ο καιρός- και στην ανακούφιση από τυχόν αρθριτικά προβλήματα.Επιλέγετε πάντα εύπεπτα συμπληρώματα διατροφής αρθρώσεων σκύλου.

  • Πολυβιταμίνη

Οι πολυβιταμίνες και ιδίως οι πολυβιταμίνες σκύλου υψηλής ποιότητας συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού και στην τόνωσητ ου ανοσοποιητικού έναντι ιώσεων, ελέυθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν οξεία φλεγμονή και ζημιά στα κύτταρα. Επιλέγετε πάντα κατάλληλες πολυβιταμίνες ώστε ο σκύλος σας να γεμίζει τις αποθήκες του οργανισμού σε βιταμίνες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία και να μην κινδυνεύει.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι η διατροφική ανάγκη των σκύλων μας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος, την ηλικία, το είδος και τις διατροφικές προτιμήσεις τους. 

Πριν προσθέσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής μη διστάσετε να μας συμβουλευτείτε καλώντας στο 210-2778818 καθημερινά.Επίσης μπορείτε να μας στείλετε το αίτημά σας στο info@pet-astero.gr

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3