Ταυτότητα σκύλου : Τί γράφουμε σε αυτή;

Ταυτότητα σκύλου : Τί γράφουμε σε αυτή;

Δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή για έναν ιδιοκτήτη σκύλου από το να χάσει το σκύλο του. Είτε επειδή του ξέφυγε στη βόλτα είτε επειδή η πόρτα του σπιτιού έμεινε κατά λάθος ανοιχτή, είναι πολλοί οι λόγοι αλλά και τα σκυλάκια που χάνονται κάθε μέρα.

Σε κάτι τόσο ατυχές, ένα πράγμα είναι καθοριστικό. Να έχει ο σκύλος στο κολάρο του ταυτότητα με τα στοιχεία του, έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει γρήγορα στην οικογένειά του.

Υπάρχουν διάφορες ταυτότητες σκύλου στην αγορά, σε πολλά σχέδια και χρώματα. Ποια από όλες αυτές πρέπει να επιλέξεις για τον δικό σου τετράποδο φίλο; Και τι γράφουμε στην ταυτότητα σκύλου, ώστε να είναι πλήρης;

Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Τι ταυτότητα σκύλου να πάρω;

Οι δύο βασικότεροι τύποι ταυτότητας είναι οι εξής:

  • Χαραγμένη ταυτότητα: Πρόκειται για μεταλλική ή πλαστική ταυτότητα, στην οποία κατόπινπαραγγελίας χαράσσονται πάνω τα στοιχεία επικοινωνίας του σκύλου.
metallikes-stroggyles-taytotites-skylou
    • Ταυτότητα που ανοίγει: Σε αυτή την ταυτότητα, υπάρχει ένα άνοιγμα, μέσα στο οποίο μπαίνει ένα χαρτάκι με τα απαραίτητα στοιχεία.

    Ο πρώτος τύπος είναι οπωσδήποτε πιο ανθεκτικός, αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει και να πέσει το χαρτάκι.

    Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλά σχέδια σε ταυτότητες, όπως :

    στρογγυλές,κόκκαλο,πατημασιά ή ταυτότητα στρατιωτικού τύπου, ενώ βγαίνουν και σε δεκάδες χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία, όπως π.χ. κρύσταλλα Swarovski.

    metallikes-taytotites-skylou-kokalo

    Αυτό έχει να κάνει καταρχάς με το στυλ του σκύλου και τι σου αρέσει, όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξεις.

    metalliki-taytotita-skylou-patoysa

    Όσο πιο μεγάλη είναι η ταυτότητα, με σημεία που μπορεί να πιαστούν κάπου, τόσο πιο εύκολο είναι να σπάσει. Έτσι, σε ζωηρούς σκύλους αλλά και σε όσους περνούν πολύ χρόνο έξω, είναι προτιμότερο να επιλέξεις μια μικρή και απλή ταυτότητα που δεν θα υπάρχει κίνδυνος να σπάσει και να φύγει από το περιλαίμιο.

    Τι γράφουμε στην ταυτότητα σκύλου;

    Τα δύο απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται οπωσδήποτε στην ταυτότητα είναι:

    • Το τηλέφωνο ανάγκης: Αυτό πρέπει να είναι ένα τηλέφωνο που θα σηκώσει αμέσως ο ιδιοκτήτης, δηλαδή καλύτερα κινητό. Μπορείς να γράψεις και δύο τηλέφωνα, ώστε να είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθεί κάποιος στην κλήση για τον χαμένο σκύλο.
    • Το όνομα του σκύλου: Αυτό το στοιχείο δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Είναι βασικό ο άνθρωπος που θα βρει τον σκύλο στο δρόμο να μάθει αμέσως το όνομά του, ώστε να του μιλάει και να αναπτύξει μια στοιχειώδη σχέση υπακοής με το ζώο, μέχρι να έρθει ο ιδιοκτήτης του.

    Βρες στο Petastero μια μεγάλη ποικιλία σε ταυτότητες σκύλου σε διάφορα σχέδια και χρώματα, για να επιλέξεις αυτή που αναδεικνύει το στυλ του και φυσικά θα τον φέρει όσο το δυνατόν συντομότερα πάλι δίπλα σου ό,τι κι αν συμβεί!

    Επιστροφή στο ιστολόγιο

    Υποβάλετε ένα σχόλιο

    Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

    Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

    Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

    Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

    Δες περισσότερα
    1 από 3