σκύλος πάνω σε σανίδα στη θάλασσα

Σκύλος & παραλία: Ό,τι θα χρειαστείς!

Επιτέλους η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Να μπορούμε να παίρνουμε άφοβα τα μικρά μας μαζί μας στην παραλία.

Συγκεκριμένα ο νέος νόμος του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπει ότι τα ζώα συντροφιάς μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε μη οργανωμένες παραλίες, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας. Στις οργανωμένες παραλίες, η πρόσβαση σκύλων, επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας.

σκύλος δίπλα σε βατραχοπέδιλα στην παραλία

Τι θα χρειαστείς λοιπόν για να είσαι απολύτως έτοιμος-η για την κοινή σας εμπειρία στην παραλία; Πάμε να δούμε!Ο σκύλος μας θα πρέπει να είναι πάντα σε μέρος σκιερό, καθόλη την παραμονή μας στην παραλία

1.Αγαπημένο παιχνίδι

θα σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε τις στιγμές σας στην παραλία αλλά και να έχετε την αμέριστη προσοχή του σκύλου σας ανά πάσα στιγμή.

2.Σαμαράκι ασφαλείας και μακρύ οδηγό

για τη συγκράτηση  του σκύλου σας θα χρειαστείτε ένα καλό σαμαράκι , ώστε να μπορείτε να ελέγχετε κάθε του κίνηση και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με κάποιο λουόμενο ή άλλο σκυλάκι στην παραλία.

3.Ειδικό παγούρι σκύλου

πρόκειται για ειδικό μπουκάλι που θα γεμίζετε με φρέσκο νερό και θα τα έχετε μαζί σας προκειμένου να δροσίσετε το μικρό σας φίλο

4.Σωσίβιο

προσφέρει ασφάλεια κια έξτρα αυτοπεποίθηση στο σκύλο σας κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, ιδίως στις πιο μικρόσωμες φυλές.

5.Πετσέτα απορροφητική

είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνετε το σκύλο σας μετά από κάθε επαφή με το υγρό στοιχείο ώστε να μη δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για μυκητιάσεις.

6.Κιτ πρώτων βοηθειών

περιέχει μεταξύ άλλων λαβίδα για αφαίρεση αγκαθιών και τσιμπουριών, γάζες , μαντηλάκια οινοπνεύματος και γενικά ό,τι θα σας είναι χρήσιμο για κάτι έκτακτο.

7.Στρώμα δροσιάς

κρατά το σκύλο σας δροσερό κάθε ώρα της ημέρας χωρίς να χρειάζεται ρεύμα ή ψύξη στο ψυγείο προηγουμένως.

8.Αντιηλιακό

Ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα που πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα στην τσάντα του μικρού σας φίλου. Βάζετε μικρές ποσότητες σε ράχη, μύτη , πρόσωπο και πάνω μέρος πελμάτων,περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα

σκύλος παίζει με μπάλα μέσα στη θάλασσα

Και για μετά την παραλία είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τα παρακάτω καθώς φροντίζουν το δέρμα και το τρίχωμα!

  1. Καλό υποαλλεργικό σαμπουάν: επίσης πολύ σημαντικό καθώς μετά από τη θάλασσα καθώς πρέπει πάντα να ξεβγάζουμε το σκύλο μας με γλυκό νερό.Ένα καλό υποαλλεργικό σαμπουάν φροντίζει το φραγμό του δέρματος και καθαρίζει ήπια , επίσης είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.
  2. ενυδατικό balm πελμάτων: Ειδική κρέμα πελμάτων που τα περιποιείται από τις φθορές αλλά και από τα εγκαύματα που προξενούνται από την άμμο αλλά και το καυτό οδόστρωμα.
  3. καθαριστικό αυτιών: με την υγρασία από τη θάλασσα και από το μπάνιο τα αυτάκια θέλουν έξτρα προστασία για να αποφευχθούν ωτίτιδες.

Καλά μπάνια! ;-)

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3