γυναίκα βάζει ρούχο στο σκύλο της

ΡΟΥΧΑ ΣΚΥΛΟΥ: Πώς θα επιλέξεις σωστά;

Ο καιρός αλλάζει και με το κρύο το πρώτο μας μέλημα είναι να επιλέξουμε τα σωστά ρούχα για σκύλους ώστε ο σκύλος μας να είναι προστατευμένος από τις αντίξοες κλιματικές συνθήκες.
Σας παραθέτουμε 5 βήματα προκειμένου να επιλέξετε τα ιδανικά  ρούχα σκύλου και αυτό το χειμώνα!
Μετρήστε σωστά το σκύλο σας.
Προκειμένου να καταλήξετε στο σωστό μέγεθος σε ρούχο σκύλου θα πρέπει να έχετε πάντα διαθέσιμες κατά την αγορά σας δύο διαστάσεις:

A) το μήκος ράχης. Πάρτε μία μεζούρα και μετρήστε από το σβέρκο εως τη βάση της ουράς. Η μέτρηση αυτή σε εκατοστά απεικονίζει το μήκος ράχης.

B) την περίμετρο του θώρακα.Πάρτε μία μεζούρα και τυλίξτε τη γύρω γύρω από το θώρακα του σκύλου σας ,δηλαδή εκεί όπου βρίσκονται τα τελευταία πλευρά του θώρακα και ξεκινά η μέση στο πιο φαρδύ σημείο . Η μέτρηση αυτή σε εκατοστά απεικονίζει την περίμετρο.

εικόνα με οδηγίες μετρήσεων για ρούχα σκύλου



Δείτε κάποια κομμάτια από ρούχα μεγαλόσωμων σκύλων.


Επιλέξτε το κατάλληλο υλικό.
Εάν ο σκύλος σας είναι αλλεργικός σε συγκεκριμένα υφάσματα ή υλικά τότε επιλέξτε ρούχα για σκύλους που να μην είναι αντίθετα σε αυτή του την αλλεργία. Για παράδειγμα αν ο σκύλος σας είναι αλλεργικός σε συνθετικά ρούχα τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το βαμβακερό ύφασμα.
Κουμπιά, φερμουάρ ή κανένα κλείσιμο?
Επιλέξτε ρούχα σκύλου με φερμουάρ μόνο αν μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά το τρίχωμα του σκύλου σας ώστε να μη "μασηθεί" από το ρούχο. Αν ο σκύλος σας είναι για παράδειγμα μακρύτριχος προτιμήστε ρούχα που να περνούν απευθείας από το κεφάλι, χωρίς κλείσιμο ή να έχουν κλείσιμο με κουμπάκια. 
Αναγνωρίστε για τί χρήση το θέλετε.
Αν το χρειάζεστε αυστηρά και μόνον για βροχή τότε μπορείτε να πάτε σε ένα απλό αδιάβροχο σκύλου. Αντίθετα αν το θέλετε για να χαρίσετε έξτρα στυλ αλλά και προστασία μπορείτε να πάτε σε αντίστοιχα σχεδιάκια!

Είστε έτοιμοι να βρείτε το τέλειο ρουχαλάκι? Δείτε την απίθανη ποικιλία μας με ένα κλικ εδώ.

Στην γκάμα ρούχων μας θα βρείτε:


 

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3