γυναίκα κλείνει τη μύτη της γιατί ο σκύλος μυρίζει

Πώς φεύγει η μυρωδιά σκύλου;

Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές για να εξαλείψετε τη "σκυλίλα" μία και καλή!


Είναι γεγονός. Όλα τα σκυλάκια έχουν μια ιδιαίτερη μυρωδιά που χαρακτηρίζει κάθε σπίτι που τα φιλοξενεί. Μπορεί να μην το έχεις προσέξει καν, όμως σίγουρα θα το έχει σχολιάσει κάποιος καλεσμένος σου. Το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητο ή ακόμα και για τα ρούχα σου.

Αν, λοιπόν, θέλεις να διώξεις αυτή τη μυρωδιά, σου έχουμε καλά νέα. Η μυρωδιά του σκύλου φεύγει με μερικούς απλούς τρόπους, ώστε να έχεις έναν καθαρό χώρο αλλά και να είναι υγιής ο τετράποδος φίλος σου.

γυναίκα καθαρίζει το πάτωμα και χαίρεται

Συχνό καθάρισμα

Όσο καθαρός και αν είναι ο σκυλάκος σου, η μυρωδιά του είναι το χαρακτηριστικό του και αναπόφευκτα θα βρίσκεται όπου είναι και αυτός. Ιδιαίτερα το κρεβατάκι του και η κουβέρτα του θα μυρίζουν αρκετά, με αποτέλεσμα η οσμή να διαχέεται μετά παντού. Το βασικό είναι, επομένως, να πλένεις τακτικά τα υφάσματα που αγαπά ο σκύλος σου και κυρίως το στρωματάκι του.

Δες κρεβάτια σκύλου με αποσπώμενο στρώμα που μπαίνει στο πλυντήριο, για να μοσχοβολάει μετά από κάθε πλύση!

Από εκεί και πέρα, καλό είναι να καθαρίζεις τα χαλιά, τους καναπέδες και γενικά τον χώρο όπου κινείται ο σκύλος με ειδικά καθαριστικά που καταπολεμούν τις οσμές και τους λεκέδες από ούρα και κόπρανα σκύλων.

σκύλος με σαπουνάδες στο πρόσωπο

Υγιεινή του σκύλου

Πέρα από την ελαφρά μυρωδιά που έχει το τρίχωμα όλων των σκύλων, μια έντονη και πολύ δυσάρεστη μυρωδιά μπορεί να υποδεικνύει ότι η υγιεινή του σκύλου δεν είναι επαρκής.

Για παράδειγμα, ενδέχεται το σκυλάκι σου να έχει ουλίτιδα ή κάποιο χαλασμένο δόντι, οπότε να μυρίζει άσχημα το στόμα του. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείς είδη στοματικής υγιεινής σκύλου, και κυριότερα λιχουδιές που καταπολεμούν τη βακτηριακή πλάκα καθώς και οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα για τακτικό βούρτσισμα των δοντιών.

Βρες εδώ όλα όσα θα σε βοηθήσουν να κάνεις την περιποίηση των δοντιών του σκύλου σου παιχνιδάκι!

Φυσικά, απαραίτητο είναι και το πλύσιμο του σκύλου ανάλογα με τις ανάγκες του. Γενικά, προτείνεται το μπάνιο του σκύλου να γίνεται μία φορά το μήνα, όμως αν βγαίνει έξω συχνά, λερώνεται ή έχει μακρύ τρίχωμα, τότε μπορεί να χρειάζεται να τον κάνεις μπάνιο ακόμα και δύο φορές το μήνα.

Το σημαντικό είναι να τον πλένεις με ποιοτικά σαμπουάν για σκύλους, τα οποία σέβονται το τρίχωμα και το δέρμα του και δεν επηρεάζουν τη φυσική παραγωγή ελαίων που το κρατά υγιές.

Το καθημερινό χτένισμα θα βοηθήσει επίσης στη γενικότερη υγιεινή του ζώου, αφού απομακρύνει τις νεκρές τρίχες και τα μικρόβια που αυτές έχουν.

Σωστή διατροφή

Όσο και αν σου ακούγεται παράξενο, η διατροφή του σκύλου παίζει ρόλο στο πώς αυτός μυρίζει! Είναι βασικό ο πιστός σου φίλος να τρέφεται με τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και σιτηρά. Μια τροφή χαμηλής ποιότητας έχει ως αποτέλεσμα να μυρίζει το στόμα και το τρίχωμα του σκύλου, ενώ βεβαίως επηρεάζει αρνητικά και τη συνολική υγεία του ζώου.

Στο Petastero θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε πρώτης ποιότητας τροφές σκύλου σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3