Πώς φεύγει η μυρωδιά από ούρα σκύλου; Όσα πρέπει να προσέξετε για να μη συμβεί ξανά

Πώς φεύγει η μυρωδιά από ούρα σκύλου; Όσα πρέπει να προσέξετε για να μη συμβεί ξανά

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο ο σκύλος να ουρήσει κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι, όπου αυτό δεν θα έπρεπε να γίνει. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τα κουτάβια, όμως καμιά φορά μπορεί να συμβεί και με ενήλικες, εκπαιδευμένους στη βόλτα σκύλους.

Τα καλά νέα είναι ότι τόσο ο λεκές όσο και η μυρωδιά από τα ούρα μπορεί να φύγει αποτελεσματικά από όλες τις επιφάνειες. Θα πρέπει, όμως, να δράσετε γρήγορα και να έχετε τα κατάλληλα προϊόντα για την καταπολέμηση των οσμών.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς, οι οσμές. Και αυτό επειδή οι σκύλοι έχουν χιλιάδες φορές πιο οξυμένη όσφρηση από εμάς, οπότε μπορεί να μυρίζουν την οσμή ακόμα και εκεί που εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύονται στο σημείο και να ουρούν εκεί ξανά και ξανά, σε κάτι που μπορεί να εξελιχθεί ως πρόβλημα συμπεριφοράς.

Για να δούμε, λοιπόν, πώς φεύγει η μυρωδιά από ούρα σκύλου από διάφορες επιφάνειες και τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση.

Οι πρώτες κινήσεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος είναι να τοποθετήσετε στο σημείο αρκετό απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία ακόμα και από μαλακά υφάσματα.

katharismos-patwmatos-me-aporrofitiko-xarti-kouzinas

Έπειτα εφαρμόζετε εξειδικευμένο καθαριστικό πάνω στο μέρος που έγινε η ...ζημιά!

Καθαρισμός σε βάθος

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει οπωσδήποτε το σημείο να καθαριστεί σε βάθος με ειδικά καθαριστικά για λεκέδες κατοικιδίων, όπως ούρα, αίμα και κόπρανα. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των καθαριστικών είναι ότι περιέχουν ένζυμα, τα οποία διασπούν τους κρυστάλλους του ουρικού οξέος που είναι και υπεύθυνοι για την άσχημη μυρωδιά των ούρων.

Τα καθαριστικά αυτά είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό του χώρου αλλά και των υφασμάτων. Και οι δύο τύποι είναι ασφαλείς για τα κατοικίδια, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αν ο σκύλος σας μυρίζει την επιφάνεια ή πατάει πάνω της.

katharismos-patwmatos-me-sfouggarisma

Τα καθαριστικά χώρου μπορείτε να τα εφαρμόσετε σε παρκέ, πλακάκια και οποιαδήποτε άλλη σκληρή επιφάνεια. Αυτές οι επιφάνειες δεν είναι ιδιαίτερα απορροφητικές, όμως το καθαριστικό εγγυάται ότι θα φύγει και το τελευταίο ίχνος βρομιάς, για να αποφευχθεί το «μαρκάρισμα».

Τα καθαριστικά για υφάσματα χρησιμεύουν για σημεία, όπως χαλιά, καναπέδες, λούτρινα παιχνίδια για σκύλους, στρώματα ή το κρεβατάκι του σκύλου. Εισχωρούν σε βάθος στο ύφασμα απορροφώντας όλες τις μυρωδιές και έχουν το επιπλέον όφελος ότι σέβονται τις επιφάνειες, δεν αφήνουν υπολείμματα και αφαιρούν τους λεκέδες.

 EXTRA TIPS:

  • Προμηθευτείτε ειδικές ζώνες μαρκαρίσματος -αν έχετε αρσενικό σκυλάκι. Εξαλείφουν το φαινόμενο του μαρκαρίσματος μέσα στο σπίτι σας ή σε φιλικά σπίτια στα οποία μπορεί να πάτε επίσκεψη!
  • Σε περίπτωση που ο σκύλος σας ουρεί μέσα στο σπίτι,πάντα να επιλέγετε ειδική απορροφητική πάνα που συγκρατεί τις οσμές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μία φορές για ούρηση!
  • Σε σκληρές επιφάνειες, όπως τα πλακάκια και το τσιμέντο, μπορείτε μετά τον καθαρισμό να απλώσετε ελάχιστη ποσότητα απωθητικού , για να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας δεν πρόκειται να πλησιάσει για κανέναν λόγο, ούτε φυσικά για να μαρκάρει την περιοχή.
Επιστροφή στο ιστολόγιο

1 σχόλιο

Το σκυλάκι είναι 16 ετών γεράκος και γέμισε το σπίτι σταγόνες ούρα, θέλω να στρώσω και δεν μπορώ, υπάρχει κάποια λύση;σας ευχαριστώ πολύ

Νεζερίτης Σπύρος

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3