δύο σκυλιά γλείφουν γυναίκα στο πρόσωπο

Πώς να με εμπιστευτεί ο σκύλος μου; Οι 7 ευκολότεροι τρόποι

Η σχέση του σκύλου με τον αγαπημένο του άνθρωπο είναι μια σχέση ζωής. Μια σχέση γεμάτη αγάπη που θα ομορφύνει την καθημερινότητα και των δύο. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η αγάπη, για να είναι αυτή η σχέση ισορροπημένη. Θα πρέπει ο σκύλος σας και να σας εμπιστεύεται. Να ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω σας και ότι δεν χρειάζεται να φοβάται.

Για κάποια σκυλάκια αυτό είναι πιο εύκολο, ενώ άλλα δυσκολεύονται να εμπιστευθούν τους ανθρώπους, συχνά επειδή έχουν βιώσει άσχημες εμπειρίες.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να δείξετε στον σκύλο σας ότι μπορεί να σας εμπιστευθεί:

  • Να του εκφράζετε την αγάπη σας: Οι αγκαλιές, τα παιχνίδια και τα χάδια ηρεμούν και προάγουν τη θετική διάθεση στο σκυλάκι σας.
  • Να μην ασκείτε ποτέ βία: Οποιαδήποτε μορφή λεκτικής ή σωματικής κακοποίησης μόνο κακό μπορεί να κάνει στο σκυλάκι σας, θα χειροτερεύσει τη σχέση του μαζί σας και δεν θα βοηθήσει ούτε στην εκπαίδευσή του.
  • Να ικανοποιείτε τις ανάγκες του έγκαιρα: Αν δίνετε στον τετράποδο φίλο σας αυτό που χρειάζεται, όταν το χρειάζεται, είτε είναι βόλτα είτε φαγητό ή παιχνίδι, θα του δείξετε ότι ξέρετε τι θέλει και πώς να του το καλύψετε.
  • Να δείχνετε δυναμισμό: Οι σκύλοι, όπως και τα παιδιά, χρειάζονται όρια. Έτσι νιώθουν ασφαλείς, αφού βλέπουν στο πρόσωπό σας τον αρχηγό της αγέλης. Θα πρέπει, λοιπόν, να θέτετε κανόνες που θα τηρείτε.
  • Να εκπαιδεύσετε σε βασικές εντολές τον σκύλο: Το αν θα κάνετε βασική εκπαίδευση ή πιο προχωρημένες εντολές ανάλογα με τη φυλή του σκύλου είναι δική σας απόφαση. Όμως, το σκυλάκι σας πρέπει να υπακούει σε κάποιους κανόνες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια του στη βόλτα και γενικότερα βελτιώνουν τη συμπεριφορά του.
  • Να είστε ψύχραιμοι και ρεαλιστές: Δεν είναι όλα τα σκυλάκια το ίδιο, ούτε έχουν τις ίδιες ανάγκες και ικανότητες. Το παν είναι να ξέρετε τι να περιμένετε κάθε φορά, να μην αγχώνεστε και να διατηρείτε την ψυχραιμία σας στις δύσκολες καταστάσεις.
  • Να δίνετε χρόνο: Ακόμα και το πιο δύσπιστο σκυλάκι με το χρόνο και την αγάπη σας θα σας εμπιστευθεί και θα σας δείξει τον καλύτερό του εαυτό. Και από την άλλη, ακόμα και το πιο σίγουρο και γεμάτο αυτοπεποίθηση σκυλάκι θα είναι φορές που θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή από εσάς.

Χτίζοντας κάθε μέρα την εμπιστοσύνη με τον πιστό σας φίλο, θα τον δείτε να ανθίζει δίπλα σας και να σας προσφέρει άπλετα την ανιδιοτελή του αγάπη!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3