Πώς θα μάθετε κολύμπι στο σκύλο σας;

Πώς θα μάθετε κολύμπι στο σκύλο σας;

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;


1.Πάντα φοράτε στο σκύλο σας σωσίβιο προτού τον οδηγήσετε στο νερό ακόμη και αν πρόκειται για ρηχό επίπεδο. Υπάρχουν ειδικά σωσίβια για σκύλους που μπορείτε να βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα εδώ . Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος σας επιπλέει μόνιμα νιώθοντας ασφάλεια μέσα στο νερό. Επιπλέον με το σωσίβιο κρατάτε μακρυά τον κίνδυνο του πνιγμού.
2.Ξεκινήστε πάντα από μικρή ηλικία. Εισάγετε το σκύλο σας στην ιδέα ήδη από μικρή ηλικία βάζοντάς τον σε κάποια μικρή φουσκωτή πισίνα με γλυκό νερό ή στη θάλασσα -πάντα κοντά σας και υπό την αυστηρή επιτήρησή σας.Έτσι θα αποβάλει το φόβο του για το υγρό στοιχείο και θα θέλει να πλατσουρίζει συνέχεια!
3.Μην μπαίνετε απλά μέσα φωνάζοντάς τον να έρθει. Αν ο σκύλος σας δεν έχει ξαναμπει , τότε μία τέτοια συμπεριφορά από μέρους σας τον αγχώνει και του προκαλεί στρες , καθώς από τη μία θέλει να είναι κοντά σας και από την άλλη φοβάται να μπει μέσα στη θάλασσα. Ακολουθήστε μικρά βηματάκια σε όσο μεγάλη χρονική περίοδο χρειαστεί ώστε ο σκύλος σας να νιώσει άνετα.


4.Οι λιχουδίτσες είναι με το μέρος σας! Χρησιμοποιήστε πάντα θετική επιβράβευση ώστε να κάνετε το σκύλο σας από το απλά να ακουμπήσει το νερό μέχρι να μπει μέσα σε αυτό και εν τέλει να κολυμπήσει. Και ποια είναι η καλύτερη και αποδοτικότερη μέθοδος θετικής επιβράβευσης για κάτι πολύ απαιτητικό; Οι λιχουδίτσες!
5. Σε καμία περίπτωση μη χάνετε την υπομονή σας. ΠΟΤΕ μη θυμώνετε και μη φωνάζετε στο σκύλο σας επειδή δεν κάνει κάτι που φοβάται. Δώστε του χρόνο και χώρο και με επιμονή και υπομονή θα γίνει αυτό που θέλετε. Οι φωνές , τα νεύρα και σε ακραίες περιπτώσεις τα άσχημα τραβήγματα από το σώμα ή το λουρί ΔΕΝ οδηγούν πουθενά παρά σε απέραντη ανασφάλεια αλλά και ρήξη των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ σας.
Δοκιμάστε τα παραπάνω και δώστε στο σκύλο σας το χρόνο και την υπομονή σας προκειμένου να φτάσετε στο σημείο όπου το μπάνιο στη θάλασσα θα είναι μία αγαπημένη κοινή σας δραστηριότητα!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!