σκύλος και γάτα κάτω από clipart ήλιο

Πώς θα κρατήσετε δροσερά τα κατοικίδιά σας όλο το καλοκαίρι?

Οι ημέρες του καύσωνα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τόπο και δυστυχώς το κύριο φαινόμενό τους -η ζέστη- είναι ασφυκτική. Είναι αλήθεια ότι τα κατοικίδιά μας έχουν υψηλότερη βασική θερμοκρασία σώματος από μας γι’αυτό και αντιλαμβάνονται τη ζέστη με πολύ πιο...έντονο τρόπο!

κολεϊ βγάζει τη γλώσσα έξω από τη ζέστη

Λαχανιάζουν, η αναπνοή τους γίνεται όλο και πιο έντονη και πολλά μέρη του σώματός τους (π.χ. αυτιά) κοκκινίζουν σαν αντίδραση στην πολλή ζέστη!
Προτού λοιπόν φτάσουν στα όριά τους υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να τα κρατήσετε ασφαλή, μακρυά από θερμοπληξία και ιδιαιτέρως δροσερά!Πώς λοιπόν θα κρατήσετε δροσερό το κατοικίδιό σας και αυτό το καλοκαίρι? Δείτε παρακάτω:
1) Κρατήστε το σπίτι δροσερό. Αφήνοντας ανοιχτό τον ανεμιστήρα, το κλιματιστικό ή κάποιο άλλο μέσο κλιματισμού ο χώρος σας δε γίνεται αποπνικτικός από τη ζέστη ιδίως τις μεσημεριανές ώρες που ο υδράργυρος πιάνει κόκκινα! Καλό επίσης είναι -και από άποψη εξοικονόμησης ενέργειας- να κλείνετε λίγο τα παντζούρια ώστε να μη χτυπά άμεσα ο ήλιος το χώρο σας.
2)Προμηθευτείτε ειδικά στρώματα δροσιάς. Πρόκειται για στρώματα που δεν απαιτούν ψύξη στο ψυγείο και καταφέρνουν να κρατούν δροσερό το κατοικίδιό σας για έως και 8 ώρες! Μπορεί να ξαπλώνει ή και να κοιμηθεί επάνω τους.
3)Προμηθευτείτε ειδικά παιχνίδια δροσιάς. Ο,τι γεμίζει με νερό και μπαίνει στο ψυγείο ώστε να παγώνει προτού το δώσετε στο κατοικίδιό σας αποτελεί σύμμαχό σας για το καλοκαίρι!
4)Προσέξτε τις ώρες και τα μέρη περιπάτου. Αναδιαμορφώστε το πρόγραμμά σας αν χρειαστεί ώστε οι βόλτες σας να λαμβάνουν τόπο είτε νωρίς το πρωί (πρίν από τις 9π.μ.) είτε αργά το βράδυ (μετά τις 8μ.μ).Επίσης προτιμήστε η βόλτα να γίνεται κυρίως σε χώμα , σε γρασίδι και μακρυά από τσιμέντο καθώς το συγκεκριμένο υλικό απορροφά και εκπέμπει θερμότητα για πολλές ώρες.
5)Μην κάνετε λάθος ή περιττό κούρεμα! Μεγάλη προσοχή. Συμβουλευτείτε απαραιτήτως ειδικό groomer ώστε να σας υποδείξει τί κούρεμα ταιριάζει στο σκύλο σας για την εποχή και μη βιαστείτε να ζητήσετε το κούρεμα με την "ψιλή" καθώς ενδέχεται να αφαιρέσετε το σημαντικότερο θερμοπροστατευτικό μανδύα του σκύλου σας!

γάτα κοιμάται στον ηλιο


Εάν το κατοικίδιό σας κατοικεί σχεδόν μόνιμα εκτός σπιτιού τότε έχετε στο νου σας ότι:
α) χρειάζεται αλλαγή νερούτουλάχιστον 2-3 φορές τη μέρα, ιδίως τις ζεστές ημέρες που τείνει να εξατμίζεται ή να καταναλώνεται γρηγορότερα.
β) θα πρέπει να του εξασφαλίσετε ένα σκιερό μέρος και ιδανικά τις πολύ ζεστές ημέρες να το φέρνετε μέσα στο σπίτι.
γ) καλό θα είναι να του ρίχνετε λίγο νερό στο σώμα και στο πρόσωπο κάθε τόσο για να το δροσίζετε.
eidi drosias skylou petastero

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3