αρσενικός σκύλος που σηκώνει το πόδι για να ουρήσει

Πότε σηκώνει το πόδι ο σκύλος;

Τα αρσενικά σκυλάκια σηκώνουν ένα από τα δύο πισινά πόδια, για να ουρήσουν και να σημαδέψουν την περιοχή τους. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι που το κάνουν από την αρχή της ζωής τους, αλλά όταν φτάσουν στη σεξουαλική ωριμότητα.

Έτσι, ένας σκύλος θα ξεκινήσει να σηκώνει το πόδι του, για να ουρήσει, στην ηλικία περίπου των 6-12 μηνών.

Πριν από αυτή την ηλικία, το αρσενικό σκυλί, όπως και τα θηλυκά, κάθεται για να ουρήσει. Ορισμένοι σκύλοι, ειδικά αν έχουν στειρωθεί σε μικρή ηλικία, δεν ξεκινούν ποτέ τη συνήθεια του σηκώματος του ποδιού. Αυτό μπορεί να σχετίζεται και με τον χαρακτήρα τους, καθώς το σήκωμα του ποδιού και το σημάδεμα αποτελούν όχι μόνο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των σκυλιών αλλά και κυριαρχίας.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3