Πότε αδιαθετεί ο σκύλος; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πότε αδιαθετεί ο σκύλος; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η περίοδος του θηλυκού σκύλου είναι κάτι που επηρεάζει όχι μόνο το ίδιο αλλά και τα υπόλοιπα ζωάκια της οικογένειας. Πρόκειται για μια φάση πολύ απαιτητική, όπου η σκυλίτσα σας θα χρειαστεί φροντίδα αλλά και προσοχή, καθώς πολλά ζώα έχουν την τάση να το σκάνε κατά τη διάρκεια του οίστρου.

Ας τα δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά.

Πότε αδιαθετεί ο σκύλος;

Η περίοδος των σκύλων ξεκινάει στην εφηβική ηλικία. Αυτό στα σκυλιά σημαίνει ότι η περίοδος τους έρχεται περίπου στους 6-12 μήνες.

Πόσο συχνά έρχεται η περίοδος στα σκυλιά και πόσο διαρκεί;

Συνήθως, τα σκυλιά έχουν περίοδο 2 φορές τον χρόνο. Οπότε μπορείτε να αναμένετε ότι θα έρθει ξανά η περίοδος στη σκυλίτσα σας μετά από 6-8 μήνες από την προηγούμενη εμφάνισή της.

Η περίοδος στα θηλυκά σκυλάκια διαρκεί περίπου 3-4 εβδομάδες. Τις πρώτες δέκα μέρες, κατά τη φάση του προοίστρου, η σκυλίτσα δεν θέλει να την πλησιάσει αρσενικό, έχει την τάση να κρύβεται και μπορεί να είναι λίγο πεσμένη και κακοδιάθετη. Στις επόμενες 10-15 ημέρες, κατά τη φάση του οίστρου, η σκυλίτσα επιζητά το ζευγάρωμα και γίνεται τρυφερή αλλά και ανήσυχη.

Αυτό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά τη φάση της περιόδου της σκυλίτσας είναι η πιθανότητα να το σκάσει από το σπίτι και να ζευγαρώσει. Η τάση της για… ελευθερία είναι ιδιαίτερα έντονη και μπορεί να φύγει κατά τη διάρκεια της βόλτας ή ακόμα και από το σπίτι (π.χ. από το μπαλκόνι).

Έτσι, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, για να μη χαθεί ή τραυματιστεί το ζώο. Επιπλέον, για να αποφύγετε το ζευγάρωμα αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που εμφανίζονται στα θηλυκά σκυλιά με την πάροδο του χρόνου οι κτηνίατροι συνιστούν στείρωση από τη νεανική ηλικία του ζώου.

βρείτε στο petastero βρακάκια περιόδου για σκυλάκια για να πηγαίνετε άνετα βόλτες αλλά και να κρατάτε καθαρό το σπίτι σας.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3