σκύλος πίνει τρεχούμενο νερό

Πόσο αντέχει ο σκύλος χωρίς νερό;

Πόσο μπορεί να αντέξει ο σκύλος χωρίς νερό;! Δες αναλυτικά παρακάτω

Ο σκύλος μπορεί να αντέξει χωρίς νερό περίπου 2-3 ημέρες, όσο δηλαδή και ο άνθρωπος. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι υγιές για αυτόν. Σημαίνει μόνο ότι μπορεί να επιβιώσει για τόσο διάστημα χωρίς νερό.

Ωστόσο, αν ένας σκύλος φτάσει στο σημείο να μην έχει πιει νερό για 2 ή 3 μέρες, τότε αυτό θα προκαλέσει σημαντική βλάβη στην υγεία του. Συνεπώς, θα πρέπει ο σκύλος να έχει πρόσβαση σε φρέσκο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να πίνει όσο θέλει και όποτε θέλει. Άλλωστε, αν αλλάζετε το νερό στο μπολάκι του μία ή δύο φορές, ο σκύλος θα είναι ευχαριστημένος και το νερό θεωρείται φρέσκο.

Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος δεν θα διψάει ποτέ και δεν θα ανησυχείτε μήπως αφυδατωθεί. Μάλιστα, το επίπεδο νερού που χρειάζεται αλλάζει ανάλογα με τη δραστηριότητά του. Οπότε, αν ο σκύλος σας έχει κάνει κάποια έντονη δραστηριότητα, τότε θα πρέπει να του δώσετε αμέσως δροσερό νερό. Ειδικά αν είναι καλοκαίρι και κάνει πολλή ζέστη.

δες έξυπνα μπολ νερού για το σκύλο σου!

Το πόσο αντέχει ο σκύλος χωρίς νερό εξαρτάται, πάντως, και από την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του. Ένας άρρωστος ή ηλικιωμένος σκύλος δεν θα πρέπει να αφήνεται χωρίς νερό. Αν ο άρρωστος σκύλος σας δεν πίνει νερό για περισσότερο από 6-7 ώρες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο, γιατί ο κίνδυνος αφυδάτωσης μπορεί να είναι σοβαρός.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3