Παπούτσια σκύλου: Πότε τα χρειάζεται & πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα;

Παπούτσια σκύλου: Πότε τα χρειάζεται & πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα;

Πώς να επιλέξεις τα σωστά παπούτσια για το σκύλο σου;

Τα πατουσάκια των σκύλων είναι φτιαγμένα έτσι από τη φύση, ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς και να επιτρέπουν στο ζώο να περπατά με άνεση σε διάφορες επιφάνειες. Όμως, είναι πολλές οι φορές που δεν επαρκούν και είναι απαραίτητο να φορέσουμε στον πιστό μας φίλο παπούτσια, για να είναι άνετος και ασφαλής.

Πέρα, λοιπόν, από τα παπούτσια σκύλου που χρησιμοποιούνται μόνο για ομορφιά, όπως για παράδειγμα τα εντυπωσιακά καλτσάκια που βλέπουμε συχνά σε μικρόσωμα σκυλάκια, υπάρχουν και παπούτσια που θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμα για πρακτικούς λόγους.
Ας δούμε παρακάτω πότε ένας σκύλος πρέπει να φορέσει παπούτσια και πώς θα κάνεις τη σωστή επιλογή ζευγαριού.

Πότε είναι απαραίτητα τα παπούτσια σκύλου;

Τα παπούτσια σκύλου έχουν διάφορες χρησιμότητες και συχνά είναι άκρως απαραίτητα για την ασφάλεια του ζώου:
  • Αν ο σκύλος έχει τραυματιστεί στο πόδι, τότε το παπούτσι θα προστατεύσει το τραύμα κατά τη διάρκεια της βόλτας. Επιπλέον, θα αποτρέψει τον σκύλο από το συνεχές γλείψιμο του σημείου που μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.
  • Τα παπούτσια σκύλου είναι αναγκαία αν η βόλτα γίνεται σε περιοχή με αιχμηρές πέτρες, καρφιά, σπασμένα γυαλιά ή τοξικές ουσίες.
  • Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως σε περίπτωση χιονιού και παγετού ή έντονου καύσωνα, τα παπούτσια θα προστατεύσουν τις πατούσες του σκύλου, ώστε να μπορεί να απολαύσει με ασφάλεια τη βόλτα του.
  • Φυσικά, τα παπούτσια διατηρούν τα πόδια του σκύλου καθαρά, ώστε να μην πρέπει να τα πλένεις σχολαστικά κάθε φορά μετά τη βόλτα.

Πώς να διαλέξω παπούτσια σκύλου;

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις τα κατάλληλα παπούτσια σκύλου, ώστε εκείνος να νιώθει άνετα αλλά και να λαμβάνει όλη την προστασία που χρειάζεται στο περπάτημα. Καλό είναι να δώσεις σημασία στους ακόλουθους παράγοντες:
  • Εποχή: Ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες θα επιλέξεις και το αντίστοιχο παπούτσι. Για το καλοκαίρι θα βρεις πέδιλα σκύλου που επιτρέπουν στο πόδι να παίρνει αέρα, ενώ τον χειμώνα προτίμησε παπούτσια με επένδυση για προστασία από το κρύο.
  • Μέγεθος: Το παπούτσι πρέπει να εφαρμόζει καλά στο πόδι του σκύλου, οπότε θα πρέπει να μετρήσεις προσεκτικά το μήκος και το πλάτος της πατούσας του. Ο πιο απλός τρόπος να το κάνεις είναι ακουμπώντας την πάνω σε ένα χαρτί, όπου θα σχεδιάσεις γύρω της με μολύβι το περίγραμμα. Έτσι, θα μετρήσεις ακριβώς τις διαστάσεις και έπειτα θα διαλέξεις το κατάλληλο μέγεθος από τον οδηγό κάθε μοντέλου.
  • Ράτσα: Ανάλογα με τη ράτσα του σκύλου και κυρίως ανάλογα με τη σωματική του διάπλαση, απαιτούνται και άλλα παπούτσια. Ένα μικρόσωμο σκυλάκι χρειάζεται πιο ελαφριά παπουτσάκια, ενώ σε ένα μεγαλόσωμο έχει μεγαλύτερη σημασία η καλή και ανθεκτική κατασκευή.
  • Υλικά: Κάθε σκυλάκι έχει τις προτιμήσεις του, όμως γενικά θα πρέπει να επιλέγεις παπούτσια από ποιοτικά, υποαλλεργικά υλικά που δεν θα ερεθίσουν το πόδι του ζώου.
  • Εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος: Τα παπούτσια εσωτερικού χώρου είναι καλτσάκια με αντιολισθητική επιφάνεια, ενώ αυτά για εξωτερικό χώρο είναι ενισχυμένα με καουτσούκ και καλό κούμπωμα για αντίξοες συνθήκες.
Βρες στο Petastero μια μεγάλη ποικιλία σε παπούτσια σκύλου άριστης ποιότητας, σε μοντέρνα σχέδια και απίστευτες τιμές!
Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!