γάτα παίζει με κρεμαστό παιχνίδι

Παιχνίδια γάτας: 9+1 παιχνίδια που θα λατρέψει η γάτα σου

Αν έχεις γατούλα, σίγουρα την έχεις παρατηρήσει πολλές φορές πώς παίζει με το κάθε τι. Από τη σακούλα του σούπερ μάρκετ μέχρι μια κορδέλα ή ένα χαρτάκι που μπορεί να βρήκε, το αγαπημένο σου αιλουροειδές αγαπά ιδιαίτερα τα παιχνίδια.

Τι παιχνίδια, όμως, μπορείς να της πάρεις, ώστε να την κρατάς απασχολημένη; Η απάντηση είναι όσα περισσότερα μπορείς. Οι γάτες είναι πολύ έξυπνα και περίεργα πλάσματα, οπότε είναι βασικό να τους δίνεις ευκαιρίες να εκτονώνουν την ενέργειά τους και να εξασκούν το κυνηγετικό τους ένστικτο.

Τα καλά νέα είναι ότι στο Petastero μπορείς να βρεις δεκάδες παιχνίδια γάτας σε πολύ χαμηλές τιμές, για να γεμίσεις τη γατούλα σου με δώρα. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα δέκα καλύτερα παιχνίδια που αποδεδειγμένα λατρεύουν όλες οι γάτες και μπορούν να παίζουν μαζί τους με τις ώρες.

Ραβδάκι με κορδόνι και μπαλάκι

Ακόμα και η πιο τεμπέλα γάτα θα ενθουσιαστεί με αυτό το παιχνίδι που της δίνει τη χαρά να κυνηγάει έναν στόχο, όσο εσύ απλά κουνάς το ραβδάκι!

τούνελ γάτας με παιχνίδι

Catch the mouse

Οι κινούμενοι στόχοι είναι συνταγή επιτυχίας για το παιχνίδι με τη γατούλα σου, μήπως όμως δεν έχεις χρόνο να παίζεις μαζί της; Αν λείπεις πολλές ώρες, μπορείς να της αφήσεις αυτό το παιχνίδι που της εξάπτει την περιέργεια να βρει το ποντίκι, οπότε μπορεί να παίζει και μόνη της. Μάλιστα, οτιδήποτε κρύβεται σε μικρές κρυψώνες είναι ακόμα πιο ελκυστικό για τις γάτες, οπότε το παιχνίδι αυτό είναι ιδανικό.

Διαδραστικό παιχνίδι με λιχουδιές

Τα διαδραστικά παιχνίδια ωθούν τη γάτα να κάνει κάτι, ώστε να παραμένει ενεργητική, και σε αντάλλαγμα της δίνουν κάποια λιχουδιά. Έτσι, η γατούλα βάζει τα δυνατά της να λύσει κάποιον γρίφο και να πετύχει τον στόχο της, να κερδίσει δηλαδή τη λιχουδιά.

Σε αυτό το παιχνίδι, όταν η γάτα παίζει με το μπαλάκι στην κορυφή του παιχνιδιού, η σβούρα κινείται και απελευθερώνει λίγο λίγο μερικές λιχουδιές. Άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τις ώρες που η γατούλα σου είναι μόνη.

γάτα παίζει με φτερό παιχνίδι

Οδοντικό παιχνίδι

Ή αλλιώς το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Καμία γάτα δεν κάθεται ήσυχα να της βουρτσίσεις τα δόντια, όμως η καλή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη για όλα τα ζώα.

Το πρόβλημα λύνεται με αυτό το παιχνίδι, το οποίο έχει εσωτερικά ένα κουδουνάκι αλλά και catnip, ώστε η γάτα να παίζει με ευχαρίστηση μαζί του. Η υφή του παιχνιδιού απομακρύνει την οδοντική πέτρα, όσο η γάτα το δαγκώνει, ενώ στις εσοχές του μπαίνει και οδοντόπαστα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Παιχνίδι με αισθητήρα κίνησης

Ένα απίστευτο παιχνίδι για απαιτητικές γάτες. Αποτελείται από κορδονάκια με μπαλάκια που κουμπώνουν στο ονυχοδρόμιο ή το τραπέζι. Ο αισθητήρας κίνησης στο πάνω μέρος του παιχνιδιού αντιλαμβάνεται πότε περνάει από μπροστά η γάτα και κουνάει τα μπαλάκια, ώστε να την προσκαλέσει για παιχνίδι.

Παιχνίδι ονυχοδρόμιο

Μπορεί να της έχεις αγοράσει το καλύτερο ονυχοδρόμιο, όμως η γάτα σου ενδεχομένως το σνομπάρει και ξύνει τα νύχια της σε οποιοδήποτε άλλο -απαγορευμένο ή μη- σημείο. Αυτό μπορεί να λυθεί αν την παρακινήσεις να παίξει με το ονυχοδρόμιο.

Έτσι, αυτός ο κύλινδρος που περιστρέφεται είναι ιδανικός για δραστήριες γάτες που θα ανακαλύψουν τη χαρά να ξύνουν τα νύχια τους στο παιχνίδι.

γάτα παίζει με παιχνίδι ποντικάκι

Κουρδιστό ποντίκι

Ένα ποντίκι που τρέχει μέσα στο σπίτι και μια γάτα από πίσω του να το κυνηγά. Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να εκτονωθεί μια γατούλα από αυτό το κυνηγητό και μάλιστα με ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται μπαταρίες, οπότε δεν σταματά και ποτέ!

Laser

Είναι απίστευτο το πόσο μπορεί να ενθουσιαστεί μία γάτα με κάτι τόσο απλό όσο ένα laser. Απλά της το κουνάς στο πάτωμα και αυτή τρέχει με μανία να πιάσει… το φως.

Τούνελ

Οι γάτες, επειδή είναι κυνηγετικά ζώα σε μικροσκοπικό και άρα ευάλωτο μέγεθος, λατρεύουν να κρύβονται σε μικρά μέρη και από εκεί να παρατηρούν και να παίζουν. Αυτό το τούνελ, λοιπόν, δίνει στη γατούλα τη δυνατότητα να κρυφτεί, αλλά και να παίξει σε ένα μέρος που νιώθει ασφαλής.

Υφασμάτινο ποντίκι

Θα εκπλαγείς όταν καταλάβεις ότι η γάτα σου μπορεί να εκστασιάζεται ακόμα και με τα πιο απλά πράγματα. Το πιο κλασικό και φτηνό παιχνίδι, όπως ένα υφασμάτινο μικρό ποντίκι, μπορεί να την κάνει να παίζει για ώρες, σπρώχνοντάς το και πηδώντας για να το πιάσει, αλλά και δαγκώνοντάς το, για να το… σκοτώσει.


Δες τη μεγάλη μας ποικιλία σε κάθε λογής παιχνίδια γάτας, για να μην την αφήσεις ποτέ να βαρεθεί!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3