σκύλος πάνω σε μηχανή

Μεταφορά σκύλου με μηχανή: Ό,τι θα χρειαστείς για την ασφαλή μεταφορά του σκύλου σου με μηχανή

Στο εξωτερικό το βλέπουμε συνεχώς και είναι μια διασκεδαστική εικόνα. Ένας αξιολάτρευτος σκυλάκος πάνω στη μηχανή μαζί με το αφεντικό του να απολαμβάνουν και οι δύο τη βόλτα τους. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο συνηθισμένο, όμως η αλήθεια είναι ότι αποτελεί μια όμορφη εμπειρία που μπορείς να μοιραστείς με τον πιστό σου φίλο.

Αρκεί φυσικά να λάβεις όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά σκύλου με μηχανή. Αν έχεις όλα όσα χρειάζεσαι, τότε η βόλτα θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να περάσεις χρόνο με το σκυλάκι σου χωρίς να κινδυνεύει.

Ας δούμε, λοιπόν, όλα τα βασικά αξεσουάρ για τη μέγιστη ασφάλεια στη μηχανή.

Μάρσιπος

Ο μάρσιπος μεταφοράς σκύλου είναι η πιο σωστή λύση για τη μεταφορά του με τη μηχανή, αν είναι μικρόσωμος και ελαφρύς. Με το μάρσιπο το σκυλάκι σου νιώθει ασφαλές στην αγκαλιά σου και έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τα πάντα γύρω του χωρίς να νιώθει φυλακισμένο.

Κατάλληλοι είναι οι μάρσιποι με ιμάντες που αγκαλιάζουν όλο το σώμα του σκύλου χωρίς τον κίνδυνο να φύγει με μια απότομη κίνηση. Φυσικά, πριν τη μεταφορά του σκύλου στη μηχανή με μάρσιπο, καλό είναι το ζώο να είναι εξοικειωμένο με αυτού του είδους τη μεταφορά, ώστε να μην τρομάξει.

Τσάντα ή κουτί μεταφοράς

Για πιο μεγαλόσωμους σκύλους ή για αυτούς που φοβούνται στο μάρσιπο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσάντα ή κουτί μεταφοράς. Για παράδειγμα, ένα σακίδιο μεταφοράς που μπαίνει στους ώμους επιτρέπει στον αναβάτη ελευθερία κινήσεων, ενώ το σκυλάκι παραμένει σε ασφαλή χώρο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, καλό είναι η βόλτα να μη διαρκεί πολλή ώρα ή να κάνεις στάσεις.

κράνος σκύλου

Κράνος σκύλου

Κατά τη μεταφορά του σκύλου με τη μηχανή, είτε γίνεται με το μάρσιπο είτε σε κουτί μεταφοράς, άκρως απαραίτητο είναι το κράνος σκύλου. Και εδώ είναι πολύ σημαντικό να έχει εξοικειωθεί ο σκύλος σου με αυτό το αξεσουάρ πριν τη βόλτα, για να μην έχει την παραμικρή ενόχληση.

Είναι βασικό, επίσης, το κράνος να είναι στο σωστό μέγεθος και να είναι μαλακό εσωτερικά.

Snood και γυαλιά ηλίου

Πρόκειται για δύο αξεσουάρ άκρως απαραίτητα, αν ο σκύλος ταξιδεύει με μάρσιπο. Και αυτό επειδή η ταχύτητα με τη μηχανή είναι υψηλή και ένα ζώο δεν είναι συνηθισμένο σε κάτι τέτοιο.

Το snood σκύλου αγκαλιάζει τα αυτάκια του, ώστε να μην κρυώνουν αλλά και να μην ενοχλούνται από τον αέρα και τον θόρυβο. Το ίδιο ισχύει και για τα γυαλιά ηλίου σκύλου, τα οποία προστατεύουν από τον ήλιο αλλά κυρίως από τη σκόνη και άλλους ρύπους που μπορεί να μπουν στα μάτια του ζώου στις υψηλές ταχύτητες.

Οπωσδήποτε, τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να διαθέτουν λάστιχα που εφαρμόζουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού αλλά και στο σαγόνι για καλύτερο κράτημα.

Τέλος, για λόγους ασφαλείας καλό είναι το σκυλάκι να μην φοράει περιλαίμιο, αλλά σαμαράκι ασφαλείας σκύλου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με τη μηχανή.


Σας ευχόμαστε καλά και ασφαλή ταξίδια! 

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3