κουτάβι δαγκώνει παιχνίδι σκύλου από σχοινί

Καινούριο κουτάβι στο σπίτι; Η πιο αναλυτική λίστα με όσα θα χρειαστείς !

Ένα καινούριο σκυλάκι στο σπίτι είναι η απόλυτη χαρά για κάθε σκυλογονιό που το βλέπει να μεγαλώνει και να εκφράζει την αγάπη του με τον πιο υπέροχο τρόπο!

Τι θα χρειαστείς, όμως, για το νέο μέλος της οικογένειάς σου; Δες την παρακάτω λεπτομερή λίστα, για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος και να μη σου λείπει τίποτα.

κουτάβι ακουμπά μέσα σε μπολ με ξηρά τροφή σκύλου

Φαγητό

Για τη διατροφή του σκύλου σου θα χρειαστείς:

Βόλτα

Το ζητούμενο σε κάθε βόλτα είναι ο σκυλάκος σου να είναι άνετος και ασφαλής.ΟΙ βόλτες σας θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι κύκλοι εμβολιασμού περίπου 4-5 μηνών. Οι βασικές ανάγκες για τον περίπατο του σκύλου σου είναι:

κουτάβι περπατά στο δρόμο με λουρί στο στόμα

Ύπνος

Καλό είναι ο σκύλος σου να έχει ένα μέρος όπου θα νιώθει ασφαλής, για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Αυτό το μέρος είναι συνήθως ένα κρεβάτι σκύλου, αλλά μπορεί να είναι και κάποιο μαξιλάρι ή φωλίτσα. Επίσης αν θέλεις να δημουργήσεις έναν ακόμη χώρο όπου θα νιώθει ότι είναι ο χώρος του δοκίμασε να εισάγεις στη ζωή του και στην καθημερινότητά σας το crate!

κουτάβι κοιμάται σε κρεβάτι για σκύλους

Εκπαίδευση

Ανεξάρτητα από το αν θα εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου με εκπαιδευτή ή θα περιοριστείς σε κάποιες βασικές εντολές, είναι απαραίτητο τον πρώτο καιρό που είστε μαζί να του μάθεις ορισμένα πράγματα που θα τον κάνουν φιλικό και υπάκουο.

Συνεπώς, καλό είναι να έχεις τα εξής:

εκπαίδευση κουταβιού στον κήπο

Παιχνίδι

Για το παιχνίδι υπάρχουν πολλά παιχνίδια για σκύλους. Καλό είναι να έχεις τουλάχιστον ένα από κάθε είδος:

Μεταφορά

Για τη μεταφορά του σκύλου μπορείς να επιλέξεις κάποιο κουτί ή τσάντα μεταφοράς που χρησιμεύει σε κάθε ταξίδι.

Αν το σκυλάκι είναι ήρεμο και αγαπάει τις μετακινήσεις, τότε το ανοιχτό κάθισμα αυτοκινήτου είναι ιδανικό για τα ταξίδια με το αυτοκίνητο.

Ο μάρσιπος θα σου φανεί χρήσιμος για κοντινές αποστάσεις, ή αν θέλεις να το έχεις πιο κοντά σου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του.

μικρόσωμο κουτάβι μέσα σε τσάντα για σκύλους

Καλλωπισμός και υγιεινή

Η τακτική φροντίδα του σκύλου όχι μόνο τον κρατάει όμορφο αλλά και υγιή. Έτσι, είναι απαραίτητα ορισμένα αξεσουάρ, όπως:

κουτάβι κοιμάται σε μπανιέρα
Στο Petastero θα βρεις όλα τα παραπάνω σε μεγάλη ποικιλία. Ζήτησέ μας να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το καλύτερο για τον τετράποδο φίλο σου!
Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3