σκύλος φορά ζώνη αυτοκινήτου

Ζώνες ασφαλείας σκύλου: Πότε είναι απαραίτητες και ποια είναι η κατάλληλη για τον σκύλο σας

Το αυτοκίνητο αποτελεί τον κυριότερο τρόπο μεταφοράς του σκύλου σε μακρινές αποστάσεις, όμως λίγοι είναι οι ιδιοκτήτες που φροντίζουν για την ασφάλεια του αγαπημένου τους τετράποδου. Συνήθως, ο σκύλος μπαίνει στο μπροστινό ή στο πίσω κάθισμα ή βολεύεται στο πατάκι μπροστά από τη θέση του συνοδηγού.

Στην πραγματικότητα, αυτή η πρακτική είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς με το παραμικρό φρενάρισμα το σκυλάκι μπορεί να χτυπήσει άσχημα. Ειδικά αν το σκυλάκι είναι όρθιο στο κάθισμα (ή ακόμα χειρότερα έχει το κεφάλι έξω από το παράθυρο), κάτι που προτιμούν πολλά ζωάκια, ακόμα και η πιο κοντινή βόλτα αποτελεί σημαντικό κίνδυνο.

Μια λύση που επιλέγουν ορισμένοι σκυλογονείς είναι τα καθίσματα αυτοκινήτου σκύλου, τα οποία έχουν το έξτρα πλεονέκτημα ότι κρατούν το αυτοκίνητο καθαρό. Το πρόβλημα είναι ότι λίγα σκυλάκια κάθονται ήσυχα μέσα στο κάθισμα, καθώς και ότι αυτή η λύση δεν είναι κατάλληλη για πιο μεγαλόσωμους σκύλους.

Το ίδιο ισχύει και για τις τσάντες και τα κουτιά μεταφοράς, που λειτουργούν με ευκολία μόνο στα μικρά σκυλάκια που είναι εξοικειωμένα με αυτή τη λύση μεταφοράς.

Η πιο σωστή και βολική λύση για τη μεταφορά του σκύλου με το αυτοκίνητο είναι η ζώνη ασφαλείας. Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να γνωρίζετε.

ζώνες αυτοκινήτου για σκύλους

Πότε είναι απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας για τον σκύλο;

Για τις ζώνες ασφαλείας σκύλου ισχύει ό,τι και για τις ζώνες για τους  ανθρώπους. Θα πρέπει κάθε φορά που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, ακόμα και αν είναι για μια πολύ μικρή βόλτα, να τις φοράμε.

Μάλιστα, η ζώνη ασφαλείας για σκύλους είναι τόσο απλή στη λειτουργία της που απαιτεί μόνο μία κίνηση, για να προστατεύει τον πιστό σας φίλο αποτελεσματικά από τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο.

Ποια είναι η κατάλληλη ζώνη για τον σκύλο μου;

Δύο είναι οι κυριότεροι τύποι ζωνών ασφαλείας για σκύλους.

Ο πρώτος είναι προέκταση που από τη μία πλευρά κουμπώνει στο περιλαίμιο ή το σαμαράκι του σκύλου και από την άλλη στην υποδοχή για ζώνη του αυτοκινήτου. Δείτε τη ζώνη εδώ. Αυτή είναι η πιο απλή και γρήγορη λύση, όμως σας προτείνουμε να μην την εφαρμόζετε με περιλαίμιο, γιατί δυστυχώς υπάρχει ο κίνδυνος πνιγμού. Το σαμαράκι ή το επιστήθιο ασφαλείας είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να χρησιμοποιηθεί αυτή η ζώνη.

Ο δεύτερος τύπος αποτελείτι από επιστήθιο, το οποίο στην άκρη του φέρει προέκταση που κουμπώνει στην υποδοχή του αυτοκινήτου. Δείτε τη ζώνη εδώ. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος, καθώς είναι ενιαία και επομένως πιο ανθεκτική από την πρώτη κατηγορία. Επιπλέον, έχει το πλεονέκτημα ότι την έχετε πάντα στο αυτοκίνητο, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσετε σε κάποια βόλτα.

Αν ο σκύλος σας είναι συνηθισμένος στο σαμαράκι, τότε οπωσδήποτε είναι προτιμότερο να επιλέξετε τον δεύτερο τύπο.

Δείτε όλες τις επιλογές σε ζώνες ασφαλείας σκύλου σε πολύ χαμηλές τιμές για απόλυτη ασφάλεια σε κάθε σας διαδρομή με το αυτοκίνητο!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3