σκύλος με Χριστουγεννιάτικη στολή σκύλου

ΔΩΡΑ Χριστουγέννων για σκύλο : 5 πρωτότυπες ιδέες που το σκυλάκι σου θα λατρέψει φέτος τα Χριστούγεννα!

Ο σκύλος μας είναι μέλος της οικογένειάς μας, οπότε τι πιο όμορφο από το να τον περιμένουν κάτω από το δέντρο και εκείνον-η ξεχωριστά δώρα!

Ίσως, όμως, αναρωτιέσαι τι δώρο μπορείς να κάνεις στον πιστό σου φίλο. Τι είναι αυτό που θα τον ενθουσιάσει και θα κάνει αυτή τη ζεστή γιορτή ακόμα πιο μαγική;

Ας δούμε παρακάτω μερικές ξεχωριστές ιδέες για δώρα σκύλου που θα χαρίσουν χαρούμενες στιγμές στο αγαπημένο σου ζωάκι.

Τα πιο στιλάτα ρούχα

Μήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το στυλ του τετράποδου φίλου σου; Ένα χρωματιστό μπουφάν ή ένα ζεστό πουλόβερ είναι ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ειδικά αν ο σκύλος σου είναι μικρόσωμος ή έχει κοντό τρίχωμα.

Μάλιστα, μπορείς να τον ντύσεις με χριστουγεννιάτικα ρούχα σκύλου που θα κάνουν την εμφάνισή του σε κάθε βόλτα ακόμα πιο πρωτότυπη.

Μέρα περιποίησης

Κάνε το σκυλάκι σου να αισθανθεί υπέροχα προσφέροντάς του μια χαλαρωτική ημέρα grooming. Μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον pet groomer, αλλά μπορείς να το αναλάβεις και μόνος σου.

Τι θα χρειαστείς; Μυρωδάτο σαμπουάν και μαλακτική κρέμα, μια βούρτσα για χτένισμα και απαλό μασάζ στη γούνα, νυχοκόπτη σκύλου για την περιποίηση των άκρων και -γιατί όχι;- κολόνια που θα ολοκληρώσει την εορταστική ιεροτελεστία περιποίησης.

σκύλος με Χριστουγεννιάτικο στεφάνι σε κινούμενη εικόνα

Μάθημα ζωής

Η εκπαίδευση είναι κάτι που κάθε σκύλος αποζητάει. Γιατί έτσι μαθαίνει καινούρια πράγματα και ανακαλύπτει τον εαυτό του και τη σχέση του με τους γύρω του. Το να του κάνεις δώρο ένα πακέτο μαθημάτων εκπαίδευσης θα του δώσει την ευκαιρία να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να νιώσει πιο σίγουρος.

Οπωσδήποτε, μπορείς να του μάθεις και εσύ κάποιες βασικές εντολές χρησιμοποιώντας τεχνικές θετικής εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν φυσικά πολλές… λιχουδιές!

Ένα καινούριο αδερφάκι

Τι καλύτερο για το λατρεμένο σου σκυλάκι από το να έχει έναν σύντροφο για τα παιχνίδια και τις σκανταλιές! Έτσι, δεν θα νιώσει ποτέ ξανά μόνος όσο εσύ λείπεις πολλές ώρες εκτός σπιτιού.

Επιπλέον, έχεις την ευκαιρία να σώσεις ένα αδέσποτο σκυλάκι που έχει την ανάγκη σου και θα σε ευγνωμονεί για μια ζωή για όλη την αγάπη που θα του δώσεις.

Χρόνος για παιχνίδι

Η ώρα του παιχνιδιού είναι φυσικά η καλύτερη στιγμή της ημέρας για τον σκυλάκο σου. Μπορείς, λοιπόν, να του δωρίσεις μια ολόκληρη μέρα σε κάποιο πάρκο για σκύλους, όπου θα παίξει με άλλα σκυλιά και θα εκτονώσει την ενέργειά του με διάφορες δραστηριότητες.

Βεβαίως, δεν χρειάζεται καν να φύγεις από το σπίτι, αφού το παιχνίδι μπορεί να γίνει παντού. Διάλεξε διάφορα παιχνίδια για σκύλους, όπως μπάλες, σχοινιά και λούτρινα, και αφιέρωσε στο φιλαράκι σου ποιοτικό χρόνο, για να παίξετε και να δεθείτε ακόμα περισσότερο!


Βρες ακόμα περισσότερες ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα σκύλων.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3