σκύλος τρώει κακά

Γιατί ο σκύλος μου τρώει κόπρανα;

Η κοπροφαγία σκύλου είναι μια αρκετά συνηθισμένη συμπεριφορά στους σκύλους, όμως είναι λογικό να προκαλεί αηδία σε εμάς τους ανθρώπους. Αλλά δεν είναι μόνο η αηδία που θα πρέπει να μας ωθήσει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω. Ένας σκύλος μπορεί να τρώει κόπρανα δικά του, άλλων σκύλων ή ακόμα και άλλων ζώων για σοβαρούς λόγους και θέματα υγείας.

Με λίγα λόγια, ο σκύλος μπορεί να τρώει κόπρανα επειδή:

  • Κάνει κακή διατροφή: Σε αυτή την περίπτωση προσπαθεί να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από… άλλες πηγές.
  • Έχει προβλήματα υγείας: Ο διαβήτης, η δυσλειτουργία του θυροειδή και η ανεπάρκεια στο πάγκρεας ή το συκώτι μπορεί να ευθύνονται.
  • Έχει παράσιτα στο έντερο: Τα ενδοπαράσιτα μειώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, οπότε η τακτική εσωτερική αποπαρασίτωση είναι σημαντική, για να καταπολεμηθούν τυχόν ελλείψεις στον οργανισμό του σκύλου.
  • Βαριέται ή είναι αγχωμένος: Έτσι προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μας, ώστε να του δώσουμε την αγάπη και την τρυφερότητα που τόσο έχει ανάγκη.
  • Καθαρίζει τον χώρο του: Οι σκύλοι θέλουν να έχουν έναν καθαρό χώρο, οπότε δεν είναι σπάνιο να τρώνε τα κόπρανά τους, για να απομακρύνουν δυσάρεστες μυρωδιές. Ειδικά αν ο σκύλος έχει ζήσει σε καταφύγιο ή αν ζει σε περιορισμένο χώρο που δεν καθαρίζεται συχνά, πρόκειται για μια συνήθεια που την έχει μάθει.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ σήμερα το νο.1 προϊόν κατά της κοπροφαγίας και αντιμετώπισε αποτελεσματικά αυτήν την κακή συνήθεια!

Για να αντιμετωπίσετε αυτή τη συμπεριφορά, θα πρέπει καταρχάς να λύσετε το υποκείμενο ζήτημα, όπως τυχόν πρόβλημα υγείας ή συμπεριφοράς. Από εκεί και πέρα, θα βοηθήσει σημαντικά να καθαρίζετε τον χώρο του σκύλου συχνά, να τον βγάζετε έξω 3-4 βόλτες την ημέρα και να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του στη βόλτα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3