σκύλος που κοιτά επίμονα

Γιατί ο σκύλος μου τρέμει; 5 λόγοι εκτός από το κρύο

Αν δείτε τον σκύλο σας να τρέμει, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι ότι κρυώνει. Εκτός, όμως, από το προφανές, υπάρχουν και άλλες αιτίες που κάνουν έναν σκύλο τρέμει. Και κάποιες από αυτές είναι σοβαρές. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά στη συνέχεια.

Γιατί ο σκύλος τρέμει;

Ο σκύλος μπορεί να τρέμει επειδή κρυώνει, όμως μπορεί έτσι να εκφράζει ένα πρόβλημα υγείας ή να ζητάει βοήθεια. Οι κυριότεροι λόγοι που ο σκύλος τρέμει είναι:

  • Κρυώνει: Η προφανής απάντηση είναι το κρύο, ειδικά όταν πρόκειται για μικρόσωμους, κοντότριχους, άρρωστους ή ηλικιωμένους σκύλους. Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τότε ο σκύλος πρέπει να μπει μέσα στο σπίτι ή να τον ντύσετε με ένα ζεστό μπουφάν για σκύλους.
  • Είναι ενθουσιασμένος: Μπορεί να χαίρεται υπερβολικά που σας βλέπει και γενικά να εκφράζει έντονα τα συναισθήματά του. Θα το καταλάβετε αν το τρέμουλο υποχωρεί, όταν το σκυλάκι ηρεμήσει.
  • Έχει άγχος ή φοβάται: Όπως και με τους ανθρώπους, το τρέμουλο φανερώνει φόβο ή στρες. Μπορεί να μην είναι επιβλαβές για την υγεία του, όμως δείχνει ότι η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι καλή.

Αντιμετώπισε το στρες αποτελεσματικά με φυτικό και ασφαλή τρόπο!

  • Επιζητά την προσοχή: Αν κάθε φορά που ο σκύλος τρέμει, τρέχετε να τον χαϊδέψετε και να παίξετε μαζί του, μαθαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά του ανταμείβεται. Ειδικά αν ο σκύλος δεν παίρνει την προσοχή και την τρυφερότητα που έχει ανάγκη, ενδεχομένως χρησιμοποιεί αυτή την τακτική, για να τραβήξει την προσοχή.
  • Πονάει ή είναι άρρωστος: Ο έντονος πόνος προκαλεί τρέμουλο. Επίσης, το μυϊκό τρέμουλο είναι σύμπτωμα ορισμένων σοβαρών ασθενειών, όπως φλεγμονώδης εγκεφαλική νόσος, όγκος κλπ. Η άμεση συμβουλή κτηνιάτρου είναι απαραίτητη.
  • Είναι ηλικιωμένος: Παθήσεις που βλέπουμε συχνά σε ηλικιωμένους σκύλους, όπως αρθρίτιδα, αλλά και γενικά το εξασθενημένο μυϊκό σύστημα κάνουν τον σκύλο να τρέμει.

Βρες συμπληρώματα που τονώνουν και προστατεύουν τις αρθώσεις!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3