Γιατί ο σκύλος μου θέλει να κοιμάται μαζί μου;

Γιατί ο σκύλος μου θέλει να κοιμάται μαζί μου;

Είναι αγαπημένη συνήθεια των περισσότερων σκυλιών και πολλοί σκυλογονείς το λατρεύουν. Κοιμάται ο σκύλος σας μαζί σας στο ίδιο κρεβάτι ή στο ίδιο δωμάτιο; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από αυτή τη συμπεριφορά που γενικά φανερώνει την τρυφερή σχέση που αναπτύσσει ο σκύλος με τον άνθρωπό του.

Γενικά, ο σκύλος κοιμάται μαζί σας, επειδή αισθάνεται κοντά σας και θέλει να νιώθει τη ζεστασιά και την ασφάλεια του ανθρώπου που αγαπάει. Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει ότι η σχέση σκύλου-ανθρώπου έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη σχέση μητέρας-μωρού.

Ας το δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά. Ο σκύλος κοιμάται μαζί με τον άνθρωπό του επειδή:

  • Είναι κοινωνικό ζώο και θέλει την παρέα των ανθρώπων γύρω του.
  • Θέλει να σας προστατέψει, ακριβώς όπως θα έκανε αν ήταν στη φύση.
  • Νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη δίπλα σας.
  • Αναζητά ζεστασιά και άνεση στην αγκαλιά σας και στα ζεστά σκεπάσματα του κρεβατιού.
  • Σας δείχνει την αγάπη του και ενισχύει τον δεσμό που έχει μαζί σας.

Σίγουρα, λοιπόν, πρόκειται για μια ένδειξη αγάπης και στοργής, όμως αρκετοί αναρωτιούνται αν είναι ασφαλές και υγιεινό να κοιμούνται με τον σκύλο τους. Το σίγουρο είναι ότι αυτό είναι θέμα προτίμησης, αλλά χρειάζονται απλές κινήσεις, για να τηρήσετε την υγιεινή που χρειάζεστε.

Το τακτικό πλύσιμο του σκύλου και το καθάρισμα των ποδιών του μετά από κάθε βόλτα, το συχνό χτένισμά του και βεβαίως η αποπαρασίτωση από τους ψύλλους και τα τσιμπούρια είναι οι σωστές κινήσεις, για να μοιράζεστε με ασφάλεια το κρεβάτι σας με τον τετράποδο φίλο σας.

Αν, από την άλλη, κάτι τέτοιο σας κάνει να νιώθετε άβολα, μπορείτε να κάνετε δώρο στον σκύλο σας ένα βολικό και ζεστό κρεβάτι σκύλου, για να κοιμάται με άνεση στον ίδιο χώρο με εσάς.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3