σκύλος γλείφει τα πόδια του συνέχεια

Γιατί ο σκύλος μου γλείφεται συνέχεια; Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Στους σκύλους αρέσει να γλείφουν τα πάντα. Από τα χέρια μας και το πάτωμα μέχρι τις πατούσες και τα παιχνίδια τους. Όμως, μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι το γλείψιμο γίνεται σε έντονο βαθμό και οδηγεί σε απώλεια τριχώματος ή ερεθισμό στο δέρμα του σκύλου. Κάτι τέτοιο μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα υγείας ή σοβαρή ενόχληση στο ζώο.

Γενικά, ο σκύλος γλείφεται συνέχεια επειδή:

  • Έχει κάποια αλλεργία: Η αλλεργία μπορεί να προέρχεται από κάτι στο περιβάλλον του (π.χ. γρασίδι) ή από το φαγητό του και προκαλεί φαγούρα και κοκκινίλες.
  • Έχει ξηροδερμία: Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω πολύ συχνού πλυσίματος, ανεπάρκειας σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, αλλεργιών ή αλλαγών στον καιρό. 

ΔΕΣ το νο.1 σαμπουάν που καταπολεμά την ξηροδερμία μία και καλή!

  • Πονάει: Ο σκύλος μπορεί να πονάει σε κάποιο σημείο του σώματός του λόγω ασθένειας, όπως προβλήματα με το θυροειδή ή μόλυνση από βακτήρια και μύκητες. Ο πόνος μπορεί να είναι επιφανειακά στο δέρμα ή μέσα στον οργανισμό του, οπότε ο σκύλος γλείφεται συνέχεια, για να ανακουφιστεί.
  • Έχει παράσιτα: Οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια προκαλούν φαγούρα, οπότε ο σκύλος μπορεί να δαγκώνεται και να γλείφεται σε σημεία, όπως ανάμεσα στο δάχτυλα και στη βάση της ουράς.
  • Βαριέται ή έχει άγχος: Το συνεχές και επαναλαμβανόμενο γλείψιμο χωρίς προφανή αιτία δείχνει ότι ο σκυλάκος το κάνει, για να ηρεμήσει ή να απασχοληθεί.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε άμεσα με τον κτηνίατρο, ώστε να κάνει στο ζωάκι όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Έτσι, θα αντιμετωπίσετε εγκαίρως οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ή συμπεριφοράς.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3