σκύλος που κυνηγάει την ουρά του

Γιατί ο σκύλος κυνηγάει την ουρά του; Οι 6 συχνότεροι λόγοι

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου τον έχει δει αρκετές φορές να κυνηγάει την ουρά του, όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο σκύλος δηλαδή κυνηγάει την ουρά του; Μπορεί να είναι απλά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το σκυλάκι σας, όμως ενδέχεται να κρύβει και κάποιο πρόβλημα υγείας. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι ακριβώς ισχύει.

 • Βαριέται
 • Έχει φαγούρα από ψύλλους και τσιμπούρια
 • Επιζητά την προσοχή
 • Έχει κάποιο πρόβλημα υγείας
 • Έχει άγχος

Ας τα δούμε παρακάτω αναλυτικά.

Γιατί ο σκύλος κυνηγάει την ουρά του;

Οι σκύλοι κυνηγάνε την ουρά τους για πολλούς λόγους, όπως βαρεμάρα, παιχνίδι ή κάποια ιατρική αιτία. Πιο συγκεκριμένα, ένας σκύλος μπορεί να κυνηγάει την ουρά του επειδή:

 • Βαριέται: Αν ένας σκύλος μένει για πολλές ώρες μόνος ή/και δεν του προσφέρεται σημαντικό επίπεδο δραστηριότητας, βρίσκει αυτόν τον τρόπο να απασχοληθεί και να βγάλει την ενέργειά του.
σκύλος παίζει με μπάλα σκύλου
Μην τον αφήνεις να βαριέται , βρες τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια σκύλου !
 • Παίζει: Συνήθως αυτό συμβαίνει στα κουτάβια που είναι υπερδραστήρια και παίζουν με το κάθε τι που θα βρουν.
 • Έχει φαγούρα από ψύλλους και τσιμπούρια: Αν η φαγούρα είναι έντονη, ο σκύλος προσπαθεί να δαγκώσει την ουρά του για να ανακουφιστεί. Αυτό θα το καταλάβετε αν δείτε ερεθισμένο το δέρμα του ή εντοπίσετε το παράσιτο κρυμμένο στο τρίχωμά του.
Αντιμετώπισε τα εξωπάρασιτα με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, δες ΕΔΩ
 • Επιζητά την προσοχή: Ο σκύλος κυνηγώντας την ουρά του προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του αφεντικού του, αν δεν του δίνει σημασία.
 • Έχει κάποιο πρόβλημα υγείας: Σοβαρά ιατρικά θέματα, όπως έντονος πόνος, μόλυνση, επιληπτική κρίση ή καρκίνος μπορεί να κάνουν το σκύλο να κυνηγάει εμμονικά την ουρά του.
 • Έχει άγχος: Συνεχής επανάληψη κάποιας συμπεριφοράς, όπως το κυνηγητό της ουράς, ενδέχεται να φανερώνει ότι ο σκύλος υποφέρει από άγχος. Το άγχος μπορεί να συμβαίνει επειδή ο σκύλος είναι μόνος του, είναι φοβικός, έχει υποστεί κακομεταχείριση κ.α.

Αντιμετώπισε το stress μία και καλή με φυτικά προϊόντα κατά του άγχους

 

Μάθετε κι άλλα χρήσιμα tips για τη συμπεριφορά του σκύλου σας στο blog του Petastero!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3