σκύλος βγάζει τη γλώσσα του

Γιατί ο σκύλος βγάζει έξω τη γλώσσα; Οι 5 πιθανότεροι λόγοι

Η γλώσσα του σκύλου έχει διάφορες βασικές λειτουργίες, καθώς τον βοηθάει να φάει, να πιεί αλλά και να δροσιστεί τις ζεστές μέρες. Κάποιες φορές παρατηρούμε ότι ένα σκυλάκι μπορεί να είναι με τη γλώσσα έξω για ώρα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

  • Έχει χαλαρώσει απόλυτα
  • Λαχανιάζει
  • Έχει κάποια ασθένεια
  • Το έχει η ράτσα του
  • Έχει προβλήματα στο στόμα

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους λόγους.

Γιατί ο σκύλος μου βγάζει έξω τη γλώσσα του;

Ένας σκύλος βγάζει τη γλώσσα του έξω επειδή:

  • Έχει χαλαρώσει απόλυτα: Μετά από ένα πεντανόστιμο γεύμα ή αν κοιμάται ασφαλής σε ένα ασφαλές και ήρεμο μέρος, το σκυλάκι σας μπορεί να κρεμάσει για λίγο τη γλώσσα του έξω σε μια ένδειξη απόλυτου… ζεν.
  • Λαχανιάζει: Όταν ο άνθρωπος ζεσταίνεται, ιδρώνει. Όταν ο σκύλος ιδρώνει, λαχανιάζει, ανοίγει το στόμα και βγάζει τη γλώσσα έξω. Καθώς του τρέχουν τα σάλια, το υγρό εξατμίζεται και αυτό δροσίζει τον οργανισμό. Το να τον βάλετε σε ένα δροσερό μέρος με άφθονο νερό είναι η καλύτερη κίνηση, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Βρες είδη δροσιάς σκύλου και κράτα το σκυλάκι σου πάντα δροσερό χωρίς δυσφορία!
  • Τον ενοχλεί κάποιο φάρμακο ή ασθένεια: Η εισαγωγή στον οργανισμό του κάποιου νέου φαρμάκου ή ο πόνος/ενόχληση από κάποια αρρώστια μπορεί να κάνουν τον σκύλο να βγάζει τη γλώσσα του έξω. Καλό είναι να απευθυνθείτε άμεσα σε κτηνίατρο σε αυτή την περίπτωση.
  • Είναι χαρακτηριστικό της ράτσας του: Ράτσες με κοντή μουσούδα, όπως τα pug και τα μπουλντόγκ, συχνά δεν μπορούν να ελέγξουν καλά τη γλώσσα τους που κρέμεται έξω.
  • Έχει πρόβλημα στη στοματική κοιλότητα: Σοβαρά προβλήματα στο στόμα, όπως ουλίτιδα ή στοματίτιδα, χαλασμένα δόντια ή όγκος, προκαλούν ενοχλήσεις που ενδεχομένως κάνουν τον σκύλο να βγάζει έξω τη γλώσσα του.

Βρες ότι θα χρειαστείς για να διατηρείς άψογη τη στοματική του υγιεινή και να αποφύγεις σοβαρά προβλήματα υγείας ΕΔΩ!

Αν δεν γνωρίζετε τι από όλα αυτά συμβαίνει, το καλύτερο είναι να πάρετε άμεσα τη γνώμη κτηνιάτρου.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3