Γιατί η γάτα φοβάται τα αγγούρια & γιατί δεν πρέπει ποτέ να τη φοβίσετε με αυτά

Γιατί η γάτα φοβάται τα αγγούρια & γιατί δεν πρέπει ποτέ να τη φοβίσετε με αυτά

Μια γάτα που φοβάται ένα αγγούρι που της εμφανίζεται ξαφνικά είναι από τα πιο κλασικά βίντεο που μπορεί κανείς να βρει στο YouTube. Το συγκεκριμένο σκηνικό έχει γίνει viral, οπότε είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς γιατί οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια.

Είναι, όμως, έτσι; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος φόβος ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Υπάρχει μια εξήγηση για αυτό.

Γιατί οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια;

Τέτοιου είδους βίντεο δείχνουν ότι η γάτα πραγματικά φοβάται το αγγούρι, το οποίο συνήθως της εμφανίζεται από πίσω της την ώρα που τρώει, με αποτέλεσμα εκείνη να τρομάζει τόσο που πηδάει ξαφνιασμένη και φοβισμένη.

Και μπορεί σε εμάς να φαίνεται περίεργο που η γατούλα φοβάται τόσο ένα αθώο λαχανικό, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι παράλογη αντίδραση. Το αγγούρι ενδεχομένως της θυμίζει φίδι. Ακόμα και αν η γατούλα δεν έχει δει ποτέ στη ζωή της φίδι, το κυνηγετικό της ένστικτο της υποδεικνύει ότι πρόκειται για κάτι επικίνδυνο. Άλλωστε, όλες οι γάτες είναι αρπακτικά ζώα από τη φύση τους.

 

@__stephaniejo

Curiosity killed the cat. At least he still loves me ❤️😂

♬ Oh No - Kreepa

 

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φοβίζετε μια γάτα με ένα αγγούρι

Βέβαια, είναι πολύ πιθανό η γάτα να μη φοβάται το αγγούρι και όλο αυτό να είναι ένας μύθος. Στην πραγματικότητα, η τρομαγμένη αντίδραση της γάτας είναι μάλλον απέναντι στο ξαφνικό ερέθισμα την ώρα που τρώει.

Όλα τα ζώα αφοσιώνονται στο φαγητό τους, οπότε είναι λογικό να τρομάζουν, αν κάτι τους εμφανιστεί απότομα από πίσω τους. Ακόμα και αν αυτό είναι κάτι άκακο, όπως ένα λαχανικό. Είναι το ένστικτο της φύσης που τους υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος που δεν βλέπουν.

Συνεπώς, μπορεί σε εμάς να φαίνεται αστείο, όμως για τη γατούλα δεν είναι καθόλου. Το ζητούμενο είναι να νιώθει άνετα και ασφαλής μέσα στο σπίτι της και μάλιστα την ώρα που τρώει. Με τέτοιες φάρσες, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να της δημιουργούμε ανασφάλειες που μπορεί να την οδηγήσουν σε φοβικές συμπεριφορές. Ή ακόμα και σε άρνηση να φάει.


Αυτό που έχει σημασία είναι η γάτα να μας εμπιστεύεται και όχι να μας φοβάται. Και είναι πραγματικά κρίμα να δημιουργούμε φόβο στο ζώο, απλά και μόνο για να γελάσουμε ή να κερδίσουμε μερικά views.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3