παρέα ατόμων βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα

Βόλτα σκύλου: 5 συμβουλές για έναν ασφαλή περίπατο

Η ώρα του περιπάτου με το σκύλο για κάποιους μπορεί να είναι ευχάριστη και για άλλους κάπως πιο...διεκπεραιωτική διαδικασία! Σε κάθε περίπτωση –τόσο οι μεν όσο και οι δε– θα πρέπει να γνωρίζετε τους τρόπους με τους οποίους θα κάνετε έναν περίπατο με ασφάλεια τόσο για εσάς όσο και για το μικρό σας φίλο.

Τα μάτια σου... 14!
Παρατήρησε πάντα τον περιβάλλοντα χώρο και ανάλυσε τα ερεθίσματα. Δώσε προτεραιότητα σε αμάξια που μπορεί να περνούν και μην μπαίνεις στη διαδικασία να τρέξεις από μπροστά τους. Επίσης, δώσε μεγάλη προσοχή σε μηχανάκια που συνήθως προσπερνούν –ακόμη και σταματημένα οχήματα– δίχως να ελέγξουν. Επίτρεψε γενικά τόσο στο βλέμμα σου όσο και στο νου σου να συλλέγει όσες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι.

αδέσποτα σκυλιά στο δρόμο


Οι αδέσποτοι περιηγητές
Είναι γεγονός. Στην Ελλάδα συναντάμε –περισσότερο από κάθε άλλη Ευρωπαϊκη χώρα–μεγάλο αριθμό αδέσποτων τόσο κατά μόνας όσο και σε αγέλες. ΠΟΤΕ μα ποτέ μη θεωρήσεις ότι το αδέσποτο που συναντάς είναι έτσι και αλλιώς φιλικό λόγω του ότι έχει περιπλανηθεί στους δρόμους και έχει έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο. Αν δε γνωρίζεις πώς συμπεριφέρεται κάποιο αδέσποτο ή αν το βλέπεις για πρώτη φορά απόφυγε καλύτερα να κινηθείς προς το μέρος του –και άλλαξε πορεία– προκειμένου να αποφευχθεί καποιος τσακωμός μεταξύ του δικού σου σκύλου και του αδέσποτου.Εάν σας πλησιάσει απειλητικά χρησιμοποίησε αμέσως Pet Corrector Spray, που δεν το βλάπτει απλά απωθεί!

άνδρας δένει τα κορδόνια του


Φόρεσε αθλητικά
Ειλικρινά δε θέλω να χαλάσω το στυλ κανενός αλλά...ο περίπατος με σκύλο απαιτεί ΠΑΝΤΑ αθλητικά ή έστω αναπαυτικά φλατ παππούτσια. Το worst case scenario και μάλιστα όχι τόσο ασυνήθιστο είναι ιδιοκτήτες οι οποίοι παρασύρονται και χτυπούν άσχημα όταν ο σκύλος τους ενθουσιάστηκε από κάτι και τους τράβηξε. Το ακατάλληλο παπούτσι, δυστυχώς, δε δίνει τον κατάλληλο χώρο και χρόνο να αντιδράσεις σε κάποια ξαφνική ή απότομη κίνηση του σκύλου σου, χωρίς κάποια μικρή ή σοβαρότερη σωματική βλάβη.

Τα social media μπορούν να περιμένουν
20 λεπτά. Τόσο και μάλιστα πολύ περισσότερο μπορεί να περιμένει η ενασχόληση με τα social media, αλλά και γενικώς η ενασχόληση με το κινητό σου. Η ομιλία, τα μηνύματα αλλά και η περιήγηση στα social media αποσπούν την πολύτιμη προσοχή σου κατά την ώρα του περιπάτου και μπορούν να οδηγήσουν σε απίθανα ατυχήματα. Απόλαυσε αυτό το μικρό διάστημα του περιπάτου με το μικρό σου φίλο με τα μάτια σου να κοιτούν τριγύρω και όχι την οθόνη του κινητού

Σχετική ελευθερία
Από πολύ πολύ μικρό, μάθε στο σκύλο σου να περπατά στο πλαϊ σου και να μην σε εγκαταλείπει ποτέ. Επίσης, μάθε του να επιστρέφει αμέσως όταν απομακρυνθεί. Θερμή παράκληση: ΜΗΝ αφήνεις το σκύλο σου ποτέ τελείως ελεύθερο και ιδιαίτερα κοντά σε πολυσύχναστες οδούς και κεντρικούς δρόμους. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ξαφνιάσει το σκύλο σου ή τι θα του τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο όσο να «πεταχτεί» στο δρόμο και να εμπλακεί σε ατύχημα.

as seen on shape

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!

Δες περισσότερα
1 από 3