Νέο κουταβάκι; Μάθε τι χρειάζεται να έχεις!

Νέο κουταβάκι; Μάθε τι χρειάζεται να έχεις!

Αν είστε νέος κηδεμόνας κουταβιού ή σκοπεύετε να γίνετε θα χρειαστείτε μία οργανωμένη λίστα πραγμάτων. Έτσι θα είστε πανέτοιμοι για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογενείας! Είναι πολύ σημαντικό να είστε οργανωμένοι πριν ακόμη υποδεχθείτε το μικρό σας κουταβάκι καθώς έτσι δεν θα χρειαστεί να αγχωθείτε τελευταία στιγμή σχετικά με ό,τι χρειάζεται η μικρόσωμη και χαριτωμένη ύπαρξη!
Η παρακάτω λίστα αποτελείται από πράγματα τα οποία αφορούν στη διατροφή, στον ύπνο αλλά και στις καθημερινές συνήθειες ενός κουταβιού!

katallili trofi gia koutabia
1. Κατάλληλη τροφή. Υπάρχει μία πληθώρα τροφών: ολιστικές, grainfree, απλές σειρές.
Βρείτε την κατάλληλη, ρωτώντας την ειδικό στη διατροφή, βάσει των αναγκών της φυλής αλλά και των καθημερινών δραστηριοτήτων του κουταβιού σας! Θα χαρούμε πολύ να σας κατατοπίσουμε σχετικά και να βρούμε τη συγκεκριμένη τροφούλα που ταιριάζει στο δικό σας κουτάβι.
2. Είδη Ύπνου.
O ύπνος αποτελεί τη βασικότερη ανάγκη ενός κουταβιού και μάλιστα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του. Επιλέξτε κατάλληλο κρεβατάκι για το νέο σας μικρό φίλο.


3. Πάνες εκπαίδευσης ούρησης.
Μην παραμελείτε αυτό το σημαντικότατο ζήτημα. Ο σκύλος μας από μικρός θα πρέπει να μάθει που να κάνει την ανάγκη του και σε αυτό θα σας βοηθήσουν τόσο οι πάνες, όσο και τα προσελκυστικά ούρησης.
4. Παιχνίδια.
Τόσο μακράς ενασχόλησης με τα οποία αποφεύγουμε το στρες αποχωρισμού ,όσο και πιο μαλακά για ζεστασιά, τα παιχνίδια που θα πρέπει να προμηθεύετε στο μικρό σας σκυλάκι φροντίστε να έχουν ποικιλία!

paixnidia gia koutabakia
5. Στεγνό καθάρισμα.
Ο κτηνίατρός σας σαφώς δεν θα σας επιτρέψει το μπάνιο πριν την ολοκλήρωση των εμβολίων. Υπάρχει όμως λύση για να κρατάτε το κουταβάκι σας καθαρό. Το στεγνό καθάρισμα!
6. Λουράκι και περιλαίμιο.
Από μικρό το κουταβάκι μας θα πρέπει να συνηθίζει στο περιλαίμιο αλλά και στον οδηγό περιπάτου (λουρί). Έτσι ακόμη και αν δεν έχουμε ξεκινήσει τον περίπατο , κερδίζουμε χρόνο στην αντίληψη της καλής συμπεριφοράς κατά τη βόλτα, ήδη από μία μικρή βόλτα μέσα στο σπίτι! 
7. Είδη καθαρισμού του χώρου του.
Επιλέξτε ασφαλή καθαριστικά- μη τοξικά , πάνω στα οποία θα μπορεί να πατάει άνετα το σκυλάκι σας χωρίς να διατρέχει κίνδυνο δηλητηρίασης ή ακόμη και σοβαρής αλλεργικής δερματίτιδας!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Γράφει: η Αντωνία Γαρυφάλου

Η Αντωνία Γαρυφάλου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος φροντίδας, διατροφής και συμπεριφοράς κατοικιδίων, γεννημένη στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν (και είναι λίγο-πολύ) μία μικρή Κιβωτός. Έτσι, ειδικεύτηκε στη φροντίδα των κατοικιδίων αλλά και στη συμπεριφορά τους, όντας κάτοχος των αντίστοιχων διπλωμάτων Pet Care & Pet Behavior του ACS της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η δίψα της για γνώση την οδήγησε να ασχοληθεί και με το διατροφικό κομμάτι, λαμβάνοντας το αντίστοιχο δίπλωμα Advanced Canine & Feline Nutrition του Animal Care College. Αρθρογραφεί σε πολλά δημοφιλή online περιοδικά όπως HuffingtonPost.grjenny.gri-efimerida.grfe-mail.grshape.gr και άλλα, όπου μοιράζεται συμβουλές για τα αγαπημένα σας κατοικίδια!