Σκευάσματα υγείας σκύλου: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε

Όχι μόνο σε εμάς τους ανθρώπους αλλά και στους τετράποδους φίλους μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο μια ισορροπημένη διατροφή όσον αφορά την υγεία, την ευημερία και το προσδόκιμο της ζωής τους! 

Όσο περισσότερες θρεπτικές ουσίες λαμβάνει ένας σκύλος τόσο πιο υγιή οργανισμό έχει, ενώ παράλληλα προλαμβάνει πιθανές ασθένειες.

Οι θρεπτικές ουσίες φροντίζουν ώστε να λειτουργούν ομαλά οι μεταβολικές διεργασίες στον οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένης της δομής των μυών, την ανανέωση του τριχώματος, των κυττάρων του δέρματος, του αίματος, την παραγωγή ορμονών, ενζύμων κά.

Έτσι λοιπόν, η καθημερινή λήψη βιταμινών αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την υγεία του σκύλου σας.

Τα συμπληρώματα διατροφής σκύλων μπορούν να καλύψουν τυχόν ελλείψεις που δεν καλύπτονται με την τροφή και ειδικά τα σκυλιά μεγαλύτερων ηλικιών τα έχουν πιο έντονη ανάγκη ώστε να παραμείνουν υγιή και ευτυχισμένα για περισσότερα χρόνια.

Τα σκευάσματα υγείας για σκύλους λοιπόν έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε συμπληρώματα διατροφής για σκύλους, ειδικές βιταμίνες, κλινικά ελεγμένα προϊόντα για το δέρμα, τις αρθρώσεις, το τρίχωμα και τα υγιή δόντια.

Φυσικά όπως ισχύει για τους ανθρώπους, έτσι και για τα κατοικίδια τα συμπληρώματα πρέπει να προσαρμόζονται στις ατομικές ανάγκες του καθενός σε κάθε στάδιο της ζωής τους, διευκολύνοντας τη μετάβαση τους από ένα τρελό κουταβάκι σε έναν υγιή ώριμο σκύλο!

Εάν λοιπόν θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσφέρετε στο σκύλο σας ένα συμπλήρωμα διατροφής, ανακαλύψτε τους τομείς στους οποίους μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά στη ζωή του.

Βασικές Κατηγορίες Συμπληρωμάτων Διατροφής Σκύλου

Υγεία Εντέρου

Όπως σε κάθε έμβιο οργανισμό, έτσι και στους σκύλους το υγιές πεπτικό σύστημα επηρεάζει τη συνολική τους υγεία.

Η διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος βοηθάει να βελτιώσετε πολλαπλές όψεις της συνολικής ευεξίας του σκύλου σας από την ποιότητα των κοπράνων μέχρι την εμφάνιση του. 

Αν ο σκύλος σας υποφέρει από πεπτικές ευαισθησίες που οφείλονται σε κάποιο οξύ επεισόδιο, σε παράσιτα ή χρόνιες παθήσεις τότε το πιθανότερο είναι να παρουσιάζει εμετό, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, απώλεια βάρους, αλλαγές στις διατροφικές του συνήθειες και να έχει ένα ξηρό και θαμπό ή εύθραυστο τρίχωμα.

Τα προβιοτικά λοιπόν έρχονται για να δώσουν λύση! Τα προβιοτικά είναι “καλά βακτήρια”, ζωντανοί μικροοργανισμοί που ζουν σε διάφορα μέρη του οργανισμού του σκύλου, από τη γαστρεντερική οδό,  τη στοματική και ρινική κοιλότητα μέχρι το δέρμα, και παίζουν ζωτικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού του.

Τα προβιοτικά σκύλου και τα βιταμίνες / συμπληρώματα διατροφής σκύλου παρέχουν ένα εγγυημένο επίπεδο ζωντανών μικροοργανισμών που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των πεπτικών ευαισθησιών αφού ενισχύουν την ανάπτυξη ενός υγιούς πεπτικού περιβάλλοντος, βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας της μικροχλωρίδας και στην προώθηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Υγιές Τρίχωμα

Η εμφάνιση και η κατάσταση της τρίχας δείχνει την καλή ή μη υγεία του σκύλου σας.

Ένα θαμπό και άτονο τρίχωμα δηλώνει διατροφικές ελλείψεις σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία απαραίτητα για την υγεία του τριχώματος. Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε ορμόνες, σε παθολογικές αιτίες όπως το στρες αλλά και εξωτερικούς παράγοντες.

Από την άλλη, υπάρχει και η φυσιολογική διαδικασία αλλαγής του  τριχώματος που γίνεται το φθινόπωρο και την άνοιξη για να φύγει το νεκρό τρίχωμα και να δημιουργηθεί νέο και υγιές.

Τα συμπληρώματα διατροφής για τρίχωμα όπως κάψουλες και λάδι σολομού εξασφαλίζουν ένα υγιές δέρμα και λαμπερό τρίχωμα για τον σκύλο σας.

Καταπολεμούν προβλήματα εποχικής ή μη τριχόπτωσης, ξηροδερμίας και βοηθούν τον οργανισμό του να σχηματίσει ένα ανθεκτικό και υγιές δέρμα και τρίχωμα.

Υγιείς Αρθρώσεις

Ο πόνος των αρθρώσεων επηρεάζει άμεσα το πόσο καλά κινείται ο σκύλος σας και δυστυχώς μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ποιότητα της ζωής του.

Δυσκαμψία μετά από ανάπαυση, διστακτικότητα  στο να ανέβει και να κατέβει σκάλες, κούραση στους περιπάτους, απροθυμία  να είναι όρθιος, κλαψούρισμα και γρύλισμα όταν αγγίζετε τις αρθρώσεις του είναι μερικά από τα συμπτώματα.

Πολλοί είναι οι παράγοντες στους οποίους οφείλεται το πρόβλημα, από την την ηλικία του σκύλου μέχρι την ράτσα, το βάρος, συγγενείς ή κληρονομικές βλάβες αλλά και εξωτερικούς παράγοντες όπως ατυχήματα και τραυματισμοί.

Πέρα λοιπόν από την  σωστή άσκηση, τα συμπληρώματα διατροφής για αρθρώσεις ενισχύουν την καλή λίπανση και λειτουργία των  αρθρώσεων αφού βοηθούν στην παροχή ανώτερης φροντίδας της ακαμψίας και διατηρούν την υγιή ευελιξία και κινητικότητα τους.

Τι σκευάσματα υγείας να επιλέξω για το σκύλο μου;

Σε κάθε σκύλο η ηλικία, η ράτσα, το μέγεθος και ο τρόπος ζωής του είναι σημαντικοί  παράγοντες για την επιλογή της σωστής διατροφής και των ανάλογων συμπληρωμάτων διατροφής που θα συμβάλουν στην ευεξία του.

Συμβουλευτείτε μας σήμερα κιόλας προκειμένου να προσφέρετε στον τετράποδο φίλο σας μία μακρά και ευτυχισμένη ζωή!