Αποκτήσατε μόλις ή σκέφτεστε να πάρετε κάποιο κατοικίδιο ζωάκι; Η πρώτη σας κίνηση, αφού το πάτε στον κτηνίατρο, είναι να επισκεφθείτε ένα pet shop, για να πάρετε όλα τα απαραίτητα πράγματα, για να μεγαλώσει το σκυλάκι, το γατάκι ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο έχετε, σωστά και με όλα τα απαραίτητα για την ευζωία του. Σε ένα ενημερωμένο pet shop, μπορείτε θα βρείτε ό,τι χρειαστείτε για να το δείτε να μεγαλώνει υγιές και ευτυχισμένο.

Τροφή

Το πρώτο πράγμα, για το οποίο πρέπει να φροντίσετε, είναι η τροφή για το ζωάκι σας. Κυκλοφορούν διάφορες μάρκες συμβατικών, ολιστικών και κλινικών τροφών για να διαλέξετε ανάλογα με την τιμή που θέλετε να διαθέσετε αλλά και το μέγεθος, τη ράτσα, την ηλικία και την υγεία του ζώου σας σε κροκέτα ή κονσέρβα.

Άμμος υγιεινής

Αν έχετε γατούλα που μένει μόνιμα μέσα στο σπίτι και δεν βγαίνει έξω ή βγαίνει ελάχιστα, θα χρειαστείτε και άμμο υγιεινής. Υπάρχουν πολλά είδη και αρώματα στις άμμους ανάλογα με τον αριθμό των γατών, το μέγεθος του σπιτιού και γενικά τα γούστα κάθε ιδιοκτήτη. Οι αμμολεκάνες χωρίζονται σε κλειστές με πορτάκι ή ανοιχτές και στα pet shop θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και χρώματα.

Σπιτάκια και κλουβιά μεταφοράς

Σε ένα pet shop θα βρείτε και σπιτάκια, κλουβιά μεταφοράς, κρεβατάκια και στρωματάκια για το σκύλο ή τη γάτα σας, όπως και ειδικούς χώρους διαμονής, αν έχετε κάποιο πουλί, χελώνα, κουνέλι ή ιγκουάνα. Τα εξειδικευμένα pet shop διαθέτουν και ενυδρεία καθώς και τον αντίστοιχο εξοπλισμό για το ψαράκι σας.

Είδη καλλωπισμού και υγιεινής

Ο καλλωπισμός, η καθαριότητα και η υγιεινή του ζώου σας είναι, επίσης, κάτι για το οποίο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα pet shop. Eιδικά σαμπουάν για κάθε είδους ζώου, αντιπαρασιτικά κολάρα και αμπούλες, λοσιόν και αξεσουάρ περιποίησης αλλά και πάστες, βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν το κατοικίδιό σας σε βασικές δραστηριότητες, σε έναν υγιή οργανισμό και καλή ψυχολογία είναι είδη που πωλούνται στα εξειδικευμένα pet shop.

Παιχνίδια, αξεσουάρ και λιχουδιές

Πέρα όμως από την ικανοποίηση των βασικών του αναγκών, ένα ζωάκι χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Οι λιχουδιές είναι ένας πολύ απλός τρόπος να κρατάτε ευχαριστημένο αλλά και να εκπαιδεύσετε το σκύλο ή τη γατούλα σας και έχουν το πλεονέκτημα ότι περιέχουν και ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό τους. Αν έχετε κάποιο ψαράκι, θα το βοηθήσετε να μην πλήττει με τα διακοσμητικά ενυδρείου, ενώ για το πουλάκι σας κυκλοφορούν πολλά όμορφα αξεσουάρ κλουβιών. Αν έχετε σκύλο ή γάτα, ειδικά αν μένει πολλές ώρες μόνο του, σας προτείνουμε να αγοράσετε και πολλά παιχνιδάκια από το pet shop. Διαδραστικά παιχνίδια, παιχνίδια για τα δόντια του αλλά και παιχνίδια που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα, τη σκέψη και τη σωματική δραστηριότητα με μπάλες, σχοινιά και άλλα ενδιαφέρονται στοιχεία είναι απαραίτητα, για να βρίσκει ενδιαφέρον στην καθημερινότητά του το σκυλάκι ή το γατάκι σας.