Ναι είναι τρομακτικό και φυσικά πολύ λυπηρό αλλά και επώδυνο πολλές φορές! Δείτε τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν βρεθεί σε στομάχι σκύλου και μάθετε πώς να αποτρέψετε κάτι τέτοιο να συμβεί ή και να...ξανασυμβεί στο δικό σας κατοικίδιο!

Από πλαστικά παιχνίδια, μέχρι λαβίδες, λαμπάκια και μεταλλικά αντικείμενα είναι μόνο ορισμένα από αυτά που έχουν βρει ακτινογραφίες μέσα σε στομάχι σκύλων!

 

Τί μπορείτε να κάνετε όμως για να αποφύγετε κάτι τόσο δυσάρεστο τόσο για το μικρό σας φίλο όσο και για εσάς?

1) Δουλεύουμε εντατικά τη διόρθωση με ειδικό παράγγελμα. Επιλέξτε τη λέξη που σας είναι πιο εύκολη (Μη , Όχι, Άσε κ.ά.) και απόμη. Χρησιμοποιήστε την επιτακτικά κάθε φορά που ο σκύλος σας κάνει κάτι που δε θέλετε.

2) Στήστε "παγίδες". Βάλτε επίτηδες παντού μέσα στο σπίτι πράγματα που ξέρετε ότι θα θελήσει και παρακολουθήστε τον. Εάν πάει να τα πάρει τότε διορθώστε και πάλι. Όταν σας ακούσει προσφέρετε μία λιχουδιά. Έτσι γνωρίζει και καταλαβαίνει ότι μπορεί να χάνει κάτι αλλά κερδίζει κάτι άλλο!

3) Μην αφήνετε ανεπιτήρητο το σκύλο σας μέσα στο σπίτι , ειδικά τις πρώτες μέρες της συγκατοίκησής σας. Η όλη συμβίωση θέλει προσοχή. ΠΟΤΕ δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο μικρό μας φίλο καθώς είναι χιλιάδες τα πράγματα που μπορούν να του κεντρίσουν το ενδιαφέρον αλλά και την όρεξη.

4) Χρησιμοποιήστε κάμερα. Με μία μικρή κάμερα καταγραφής μπορείτε να δείτε ακριβώς τι κάνει ο σκύλο σας την ώρα που λείπετε. Έτσι έχετε γνώση και του τι μπορεί να έφαγε αλλά και καποιαας συμπεριφοράς που χρήζει διόρθωσης.

5) Πονηρευτείτε! Καθίστε στο ύψος του σκύλου σας σε διάφορα μέρη του σπιτιού και κοιτάξτε περιμετρικά. Βρείτε και κρύψτε αντικείμενα που πιθανόν να θέλει να...καταναλώσει ενόσω λείπετε.

6) Αφήστε του ενδιαφέροντα! Ένας σκύλος που βαριέται είναι ο πιο...επίφοβος. Εάν ο σκύλος σας δεν έχει τίποτα να κάνει ενόσω λείπετε τότε δεν έχει παρά να επιδεικνύει καταστροφικές τάσεις οι οποίες γενικά καταλήγουν στο να φάει κάτι που ούτε καν...τρώγεται!

Χρησιμοποιήστε πάντα παιχνίδια μακράς απασχόλησης που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του σκύλου σας.Βρείτε τα όλα εδώ.

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consultant