Μπήκε η άνοιξη και όλοι οι σκυλογονείς καλούμαστε να είμαστε προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις αυτής της εποχής!

Παρακάτω σας παραθέτω δύο βασικούς παράγοντες που πρέπει να σας απασχολούν σχετικά με το σκύλο σας και αυτήν την άνοιξη.

Εποχική τριχόπτωση.

Ο πρώτος που αντιλαμβάνεται τις δειλά εμφανιζόμενες ζεστές ημέρες της άνοιξης είναι πάντα ο σκύλος μας. Έτσι ανταποκρίνεται στη μεταβολή του καιρού με την εποχική τριχόπτωση! Με άλλα λόγια, ο σκύλος μας μαδάει και μαδάει πολύ ορισμένες φορές. Τα ρούχα μας-αλλά και το σπίτι μας- γίνονται λίγο πιο..."τριχωτά".

Τί μπορείτε να κάνετε:

  • Προμηθευτείτε μία καλή πολυβιταμίνη τριχώματος ώστε να μειώσετε την εποχική τριχόπτωση εως και 65 με 70%. Τα συμπληρώματα διατροφής σκύλου κατά της τριχόπτωσης εκτός από την καταπολέμηση της τριχόπτωσης βοηθούν και στην αναπλήρωση ιχνοστοιχείων και βιταμινών του οργανισμού του σκύλου μας.
  • Καθαρίστε το σπίτι σας με πλενόμενα επαναχρησιμοποιούμενα ρολά για τις τρίχες.Είναι πιο έυχρηστα και εξαιρετικά αποδοτικά
  • ΜΗΝ αμελείτε το καθημερινό βούρτσισμα του σκύλου σας. Επιλέξτε μία καλή βούρτσα που να έχει την ιδιότητα αφαίρεσης του νεκρού τριχώματος!

Εποχικές Αλλεργίες

Ναι σωστά ακούσατε! Τόσο εμείς όσο και τα αγαπημένα μας κατοικίδια, την άνοιξη ταλαιπωρούμαστε από εποχική αλλεργία. Κνησμός , δερματικοί ερεθισμοί, εκκρίσεις από τα μάτια αλλά και φτέρνισμα είναι μόνο κάποια από τα σημάδια που μπορεί να σας δείξει ο σκύλος σας.

Τί μπορείτε να κάνετε:

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consultant