Ο καιρός αλλάζει και με το κρύο το πρώτο μας μέλημα είναι να επιλέξουμε τα σωστά ρούχα για σκύλους ώστε ο σκύλος μας να είναι προστατευμένος από τις αντίξοες κλιματικές συνθήκες.

Σας παραθέτουμε 5 βήματα προκειμένου να επιλέξετε τα ιδανικά  ρούχα σκύλου και αυτό το χειμώνα!

  • Μετρήστε σωστά το σκύλο σας.

Προκειμένου να καταλήξετε στο σωστό μέγεθος σε ρούχο σκύλου θα πρέπει να έχετε πάντα διαθέσιμες κατά την αγορά σας δύο διαστάσεις:

Α) την περίμετρο της μέσης.Πάρτε μία μεζούρα και τυλίξτε τη γύρω γύρω από τη μέση του σκύλου σας ,δηλαδή εκεί όπου βρίσκονται τα τελευταία πλευρά του θώρακα και ξεκινά η μέση. Η μέτρηση αυτή σε εκατοστά απεικονίζει την περίμετρο μέσης.

Β) το μήκος ράχης. Πάρτε μία μεζούρα και μετρήστε από το σβέρκο εως τη βάση της ουράς. Η μέτρηση αυτή σε εκατοστά απεικονίζει το μήκος ράχης.

Δείτε κάποια κομμάτια από ρούχα μεγαλόσωμων σκύλων xl.

 

  • Επιλέξτε το κατάλληλο υλικό.

Εάν ο σκύλος σας είναι αλλεργικός σε συγκεκριμένα υφάσματα ή υλικά τότε επιλέξτε ρούχα για σκύλους που να μην είναι αντίθετα σε αυτή του την αλλεργία. Για παράδειγμα αν ο σκύλος σας είναι αλλεργικός σε συνθετικά ρούχα τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το βαμβακερό ύφασμα.

  • Κουμπιά, φερμουάρ ή κανένα κλείσιμο?

Επιλέξτε ρούχα σκύλου με φερμουάρ μόνο αν μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά το τρίχωμα του σκύλου σας ώστε να μη "μασηθεί" από το ρούχο. Αν ο σκύλος σας είναι για παράδειγμα μακρύτριχος προτιμήστε ρούχα που να περνούν απευθείας από το κεφάλι, χωρίς κλείσιμο ή να έχουν κλείσιμο με κουμπάκια. 

  • Αναγνωρίστε για τί χρήση το θέλετε.

Αν το χρειάζεστε αυστηρά και μόνον για βροχή τότε μπορείτε να πάτε σε ένα απλό αδιάβροχο σκύλου. Αντίθετα αν το θέλετε για να χαρίσετε έξτρα στυλ αλλά και προστασία μπορείτε να πάτε σε αντίστοιχα σχεδιάκια!

  • Είναι αγόρι ή κορίτσι?

Ανάλογα με το φύλο του σκύλου σας υπάρχουν ρούχα για σκύλους που απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια. Μην ανησυχείτε όμως υπάρχουν πάντα και τα κλασσικά unisex που μπορούν να φορεθούν από κάθε σκυλάκι οποιουδήποτε φύλου.

Είστε έτοιμοι να βρείτε το τέλειο ρουχαλάκι? Δείτε την απίθανη ποικιλία μας με ένα κλικ εδώ.

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet care & Nutrition Consultant