Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Αιώνες ιστορίας έχουν αποδείξει ότι ο σκύλος είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο αφεντικό του και δίνει απλόχερα την αγάπη του, ακόμα και όταν παίρνει ελάχιστη σε αντάλλαγμα. 

Είναι φορές που μας κοιτάει και αισθανόμαστε ότι με το βλέμμα του μας μιλάει. Σε αυτή την τόσο έντονη σύνδεση, κάθε άνθρωπος, που έχει σκύλο, τον λατρεύει και θέλει να κάνει το καλύτερο για εκείνον, είναι λογικό να αναρωτιέται αν και ο σκύλος του έχει τα ίδια συναισθήματα. Αυτή η απορία είναι βέβαια ανούσια, αφού δεν υπάρχει περίπτωση ο σκύλος σας να μην σας αγαπάει, μάλιστα πολύ περισσότερο από ό,τι τον αγαπάτε εσείς.

Επιστήμονες έχουν διεξάγει έρευνες μελετώντας τον εγκέφαλο του σκύλου σε μαγνητική τομογραφία και διαπίστωσαν ότι αυτός έχει ακριβώς την ίδια απεικόνιση, όταν ο σκύλος βλέπει το αφεντικό του, με τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου που είναι ερωτευμένος. Θέλετε και άλλες αποδείξεις; Δεν έχετε παρά να παρατηρήσετε καθημερινά τα άπειρα σημάδια που σας φανερώνει ο τετράποδος φίλος σας και εσείς μπορεί να τα αγνοείτε.

  • Κούνημα ουράς: Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι ότι ένας σκύλος χαίρεται όταν σας βλέπει είναι το κούνημα της ουράς του. Μόνο που ειδικά στο αφεντικό του η ουρά του κοντεύει να ξεκολλήσει από χαρά.
  • Βλέμμα μέσα στα μάτια: Όταν ο σκύλος σας κοιτάει βαθιά μέσα στα μάτια για ώρα, σημαίνει ότι σας αγαπάει, θέλει να σας καταλάβει και να συνδεθεί μαζί σας.
  • Παιχνίδι: Σας φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι στα πόδια σας; Δεν υπάρχει πιο εμφατικός τρόπος να σας δείξει ότι μόνο με εσάς θέλει να παίζει αλλά και ότι είναι πρόθυμος να σας χαρίσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει.
  • Κουτουλιές: Όταν βάζει τη μουσούδα του ανάμεσα στα πόδια σας ή την πιέζει μέσα στην αγκαλιά σας, σας ζητάει περισσότερα χάδια και τρυφερότητα.
  • Ανταπόκριση στα χάδια: Τον χαϊδεύετε και σας ανοίγει την κοιλίτσα του, σας γλείφει ή σας δίνει το χέρι του; Αυτό που θέλει να σας πει είναι ότι θέλει ακόμα περισσότερα χάδια από εσάς.
  • Βόλτα: Τα πρώτα λεπτά της βόλτας σίγουρα το μόνο που θα νοιάζει τον σκύλο σας είναι να μυρίσει παντού. Μετά από λίγο, όμως, θα αρχίσει να σταματάει και να σας κοιτάει λέγοντάς σας με το βλέμμα του πόσο χαίρεται που περπατάει μαζί σας.
  • Ενθουσιασμός: Λείπετε μόνο μερικές ώρες αλλά εκείνος κάνει σαν να έχει να σας δει χρόνια; Πόσο πιο χαρακτηριστικά να σας δείξει ότι σας αγαπάει;
  • Ύπνος: Όταν ένα ζώο κοιμάται πάνω σας ή δίπλα σας και τίποτα δε χαλάει το μακάριο ύπνο του, αυτό σημαίνει ότι σας εμπιστεύεται απόλυτα.
  • Γαύγισμα: Το γαύγισμα δε δείχνει φυσικά πάντα αγάπη και χαρά, αλλά ένας ιδιοκτήτης σκύλου μπορεί να ξεχωρίσει το χαρούμενο γαύγισμα. Αυτό, με το οποίο ο σκύλος σας σας καλωσορίζει και χαίρεται που σας βλέπει.