ονόματα για γάτες

Συμβουλές για Έξυπνα Ονόματα για Γάτες

 

Ανοίξατε το σπίτι σας σε μια όμορφη και χαδιάρα γατούλα που παίζει, γουργουρίζει και κοιμάται νωχελικά στην αγκαλιά σας;

Η ψιψίνα αυτή θα είναι η παρέα σας για πολλά χρόνια και σίγουρα θα ομορφύνει την καθημερινότητά σας με τον απρόβλεπτο και γοητευτικό χαρακτήρα της.

Το μόνο που μένει, για να γίνει και επίσημα μέλος της οικογένειας, είναι να της βρείτε ένα υπέροχο όνομα που θα τη χαρακτηρίζει και εκείνη θα το μάθει, ώστε να έρχεται κάθε φορά που τη φωνάζετε.

Ποιες επιλογές έχετε, για να βρείτε ένα ξεχωριστό όνομα που θα της ταιριάζει;

 

Τι να προσέξετε στην επιλογή ονόματος για την γάτα / γάτο σας

Πριν διαλέξετε όνομα, καλό είναι να θυμάστε ότι αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο ή με δύσκολα σύμφωνα, γιατί αλλιώς το ζωάκι σας δεν θα μπορέσει ποτέ να το μάθει.

Επίσης, δεν θα το βοηθήσετε αν το όνομα που θα του διαλέξετε μοιάζει με το όνομα κάποιου μέλους της οικογένειας ή με κάποια βασική εντολή.

Στις γάτες αρέσουν πολύ τα ονόματα που περιέχουν συριστικά σύμφωνα (σ, τζ, ξ, ψ) και ανταποκρίνονται πολύ θετικά σε αυτά.

Βρείτε εδώ τις πιο νόστιμες λιχουδιές γάτας για να την κάνετε να μάθει το όνομά της.

 

Κλασικά ονόματα για γάτες

Πολύ κλασικά ονόματα για θηλυκές γάτες είναι το Ψιψίνα, Λούνα, Νάλα, Μίτσι, Πρίνσες, Μπέλα, Μάγκι, Σόφι, Λόρα, Μίνι, Κιάρα και Τζούσυ.

Για γάτους, πολύ συχνά συναντάμε το Φλάφυ, Λέο, Τσάρλι, Λάκι, Γκάρφιλντ, Όλιβερ, Γκαστόνε, Καστράτο, Σιμόν, Όσκαρ, Χόρχε και Πέπε.

 

Ονόματα με βάση το χρώμα

 

Μια all time classic επιλογή είναι να βαφτίσετε τη γατούλα σας με βάση το χρώμα της.

Έτσι, σας προτείνουμε τα:

Ασπρούλα/ Ασπρούλης, Μαυρούλα/ Μαυρούλης, Κανέλος/ Κανέλα, Μπλακ, Μπλάκυ, Πίσσα, Μπιάνκα, Μπλάνκα, Γκόλντεν, Ξανθούλα/ Ξανθούλης, Πάνθηρας, Τίγρης, Χιόνης, Μπάτμαν και Σταχτούλα/ Σταχτούλης.

 

Ονόματα ανθρώπων - ανθρώπινα γυναικεία και ανδρικά ονόματα για γάτες

 

Τώρα τελευταία παίζουν πολύ και τα ονόματα ανθρώπων, είτε αγγλικά είτε ελληνικά.

Έτσι, πολύ εύηχα αρσενικά και θηλυκά ονόματα είναι τα:

Λάκης, Μάκης, Μιμής, Ντίνος, Στάθης, Νίκος, Στέλιος, Γιάννης, Αλέξης, Ρόζα, Σοφία, Ξένια, Δάφνη, Ήρα και Άννη, καθώς και τα Τζακ, Μαξ, Όλιβερ, Τσάρλι, Νικ, Μπορις, Έρικ και Άμλετ, όπως και τα Μπέλα, Λίλυ, Τζέιν, Τζίλντα, Σκάρλετ, Ναόμι, Κλάρα, Ζιζέλ, Βέλμα και Άλις.

 
Ονόματα με βάση τη συμπεριφορά της γάτας

Σας προτείνουμε επίσης να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά της γάτας σας και να τη βαφτίζετε με βάση αυτό το χαρακτηριστικό. Κοιμάται πολύ ο γάτος σας;

Μπορείτε να τον βγάλετε Ξάπλα ή Μορφέα.

Αν είναι αστείος, τότε ένα ταιριαστό όνομα για αυτόν είναι Γκούφυ, αν είναι αδέξιος, Ντόναλντ, αν έχει ωραία φωνή όταν νιαουρίζει, Ρέμος, αν τρέχει γρήγορα, Τούρμπο ή Κεντέρης.

Ονόματα για θηλυκές γάτες

Αντίστοιχα, για θηλυκές γάτες, αν είναι ιδιαίτερα ευλύγιστη και παιχνιδιάρα, πρωτότυπο όνομα είναι το Κομανέτσι, αν έχει πολύ απαλό και βελούδινο τρίχωμα, Βένους, αν κουρνιάζει στην αγκαλιά σας σαν μωρό, Μπέμπα, αν είναι πολύ έξυπνη, Σπίθα, και αν είναι πολύ χαρούμενη, Χαρά. 

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και τη γατούλα σας και μην σπεύσετε αμέσως να τη βαφτίσετε.

Μετά από λίγες μέρες στο σπίτι σας, το σίγουρο είναι ότι το όνομα που θα είναι φτιαγμένο για αυτήν θα σας έρθει αβίαστα.

Αξεσουάρ γάτας από το Petastero.

Τώρα ξέρετε τι όνοματα να δώσετε στην γάτα σας!