Τα οφέλη από τα παιχνίδια μακράς ενασχόλησης για το σκύλο και τη γάτα μας είναι πολλαπλά.Πάμε να δούμε τα βασικότερα από αυτά!

1. Βοηθούν στη μείωση των επιπέδων "στρες αποχωρισμού". Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που φεύγουμε από το σπίτι , τα κατοικίδιά μας -στην πλειοψηφία τους- πιστεύουν ότι τα εγκαταλείπουμε. Αφήνοντας πίσω το κατοικίδιό μας πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δημιουργούμε μία θετική εμπειρία και αυτό ισχύει όταν έχουμε φροντίσει να αφήσουμε πίσω μας ένα αγαπημένο παιχνίδι το οποίο θα απασχολεί το κατοικίδιό μας για πολλή πολλή ώρα. Τέτοια παιχνίδια υπάρχουν τόσο για σκύλο όσο και για γάτα.

2. Ακονίζουν το μυαλό του κατοικιδίου μας. Προκειμένου να βρεί τρόπο να ασχοληθεί αποτελεσματικά με το παιχνίδι και να κερδίσει σαν αποτέλεσμα αυτό που περιέχει, το κατοικίδιό μας γυμνάζει όχι μόνο το σώμα του αλλά και τις νοητικές του δεξιότητες!

3. Βοηθούν στο να μοιράσουμε το γεύμα. Ιδίως οι κηδεμόνες που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι  ή έχουν "άτσαλο" πρόγραμμα έχουν το άγχος του ταϊσματος . Τα συγκεκριμένα παιχνίδια-τα περισσότερα σχεδόν από αυτά- μπορούν να πάρουν στο εσωτερικό τους σχεδόν όλο το γέυμα της ημέρας ή ακόμη και μέρος του γεύματος. Έτσι το κατοικίδιό μας τρέφεται ενώ παράλληλα παίζει!

4. Αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικό τρόπο την ανία των κατοικιδίων μας. Όταν λείπουμε από το σπίτι έν αμεγάλο ενδιαφέρον της καθημερινότητάς των κατοικιδίων μας αυτομάτως χάνεται. Δεν είμαστε εκεί για παιχνίδια και χάδια. Το κενό αυτό λοιπόν έρχονται να καλύψουν τα παιχνίδια μακράς απασχόλησης, καθώς απασχολούν ουσιαστικά το μυαλό τους και δεν τα αφήνουν να βαρεθούν. Αξίζει να σημιωθεί στο σημείο αυτό ότι πολλές φορές τα κατοικίδιά μας λόγω βαρεμάρας και μόνο μπορούν να γίνουν εξαιρετικά καταστροφικά εντός του σπιτιού προκαλώντας φθορές και ζημιές παντός είδους!

Προτιμήστε λοιπόν τα παιχνίδια μακράς απασχόλησης και μείνετε ήσυχοι τόσο όταν λείπετε όσο και όταν είστε σπίτι αλλά εξαιρετικά απασχολημένοι!

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consulntant