Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους δραστήρια, διαδραστικά και κοινωνικά ζώα. Χρειάζονται το παιχνίδι, για να εκφράσουν τα ένστικτά τους, να θυμηθούν τον κυνηγό που έχουν μέσα τους και να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου. Και μαντέψτε! Το καλύτερο παιχνίδι μπορεί να το κάνει ο σκύλος σας μαζί σας, αρκεί να συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικό είναι για αυτόν να δραστηριοποιηθείτε. Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν και θα σπεύσετε στο petshop να πάρετε διάφορα παιχνίδια σκύλων.

Το παιχνίδι σας δένει με το ζωάκι σας

                Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δεθείτε με το σκύλο σας από το να παίξετε μαζί του. Για εκείνον οι στιγμές αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες της ζωής του και για εσάς είναι ένας τρόπος να μάθετε το χαρακτήρα του, τι του αρέσει και τι όχι, αλλά και να έρθετε κοντά του και να περάσετε κάποια ώρα που θα είναι εντελώς δικιά του.

Η εκπαίδευση ξεκινάει από το παιχνίδι

                Αν θέλετε να έχετε έναν υπάκουο σκύλο, που θα ξέρετε πώς να τον διαχειριστείτε, ξεκινήστε να παίζετε μαζί του. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μάθει ότι εσείς είστε το αφεντικό του από το να του δείξετε ότι περνάτε χρόνο μαζί του και ελέγχετε τη ροή του παιχνιδιού. Έτσι, θα σας σεβαστεί, θα σας εμπιστευθεί και θα είναι πιο δεκτικό στις εντολές. Άλλωστε, οι βασικότερες εντολές μαθαίνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι μαζί σας δημιουργεί καλύτερο χαρακτήρα στο σκύλο σας

                Οι σκύλοι που παίζουν μόνοι τους ή μόνο με άλλους σκύλους στερούνται κοινωνικότητας και συχνά είναι επιθετικοί ή αδιάφοροι απέναντι στους ανθρώπους. Ο σκύλος είναι ένα αγελαίο ζώο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μάθει ότι εσείς είστε ο αρχηγός της αγέλης από το να ασχοληθείτε μαζί του με διάφορα παιχνίδια σκύλων. Έτσι, θα χαρεί με την ανθρώπινη επαφή και θα είναι στην πορεία πολύ πιο δεκτικός και προσαρμοστικός με τους ανθρώπους.

Το παιχνίδι προάγει την ασφάλεια του σκύλου σας

                Τα διαδραστικά παιχνίδια σκύλων βοηθούν το σκύλο σας να αναπτύξει την ευφυΐα του, ενώ ταυτόχρονα, ακόμα και με το πιο απλό παιχνίδι, ο σκύλος σας μαθαίνει να βρίσκεται δίπλα σας και να σας περιμένει. Έτσι, στη βόλτα, αν για παράδειγμα κρατάτε ένα μπαλάκι στο χέρι σας, ο σκύλος σας δεν θα έχει στο μυαλό του να μπλέξει σε σκυλοκαβγάδες ούτε να απομακρυνθεί. Αντίθετα, θα βασίζεται σε εσάς και θα είναι ένας πιστός σύντροφος δίπλα σας που θα βάζει ως προτεραιότητα αυτό που του ζητάτε.

Με το παιχνίδι ο σκύλος σας διοχετεύει την ενέργειά του

                Δεν υπάρχει πιο εποικοδομητικός τρόπος να διοχετεύσει ο σκύλος σας την ενέργειά του από το παιχνίδι μαζί σας. Διαφορετικά, θα νιώθει παραμελημένος, βαριεστημένος και δυσαρεστημένος, ενώ χωρίς κίνηση και άσκηση η παχυσαρκία δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της. Αν παίζετε με το σκύλο σας, μπορείτε να κατευθύνετε το παιχνίδι με τέτοιο τρόπο, ώστε εκείνος να ασκείται, να οξύνει τις διανοητικές του ικανότητες, να κουράζεται και τελικά να νιώθει γεμάτος.