Συμβουλες για έναν πολύ ευτυχισμένο σκύλο!

Όσοι έχουμε κατοικίδιο, το ξέρουμε καλά. Τα ζωάκια μας είναι αυθύπαρκτες προσωπικότητες με ξεχωριστό χαρακτήρα, προτιμήσεις, απαιτήσεις και ιδιαίτερα γούστα. Και φυσικά συναισθήματα, συναισθήματα αφοσίωσης, χαράς και ευτυχίας όποτε βρίσκονται μαζί μας.

Και εμείς βέβαια τα έχουμε σαν παιδιά μας και θέλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο.

Αν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει να πάτε για ψώνια με τον σκύλο σας και να του χαρίσετε όμορφα δωράκια, αυτά είναι τα πράγματα που μπορείτε να του αγοράσετε από το pet shop και τα οποία όχι μόνο θα τον ενθουσιάσουν αλλά θα του κάνουν καλό και στη σωματική και ψυχική του υγεία.

Κατάλληλες τροφές για σκύλους

Καταρχάς, το κεφάλαιο σκυλοτροφές είναι τεράστιο και πρέπει με προσοχή να διαλέξετε αυτή που του ταιριάζει. Στην αγορά κυκλοφορούν άπειρα είδη, ποια είναι όμως η κατάλληλη τροφή για το σκυλάκι σας, που θα το κάνει να του τρέχουν τα σάλια αλλά ταυτόχρονα θα φροντίσει και για την υγεία του; Το βασικό είναι να αγοράσετε κάποια τροφή που ανταποκρίνεται στο σωματότυπο του ζώου σας.

Άλλη τροφή τρώνε τα μικρόσωμα σκυλιά, άλλη τα μεσαία και άλλη τα μεγαλόσωμα και αυτό διότι κάθε μέγεθος έχει διαφορετικές ανάγκες. Τα μεγαλόσωμα σκυλιά, για παράδειγμα, πρέπει να τρώνε σκυλοτροφές που τα βοηθούν να διατηρούν την οστική πυκνότητα και την υγεία των συνδέσμων.

Τι αρέσει στον σκύλο σας

Παράλληλα, πρέπει να προσέξετε τα συστατικά της σκυλοτροφής. Παρατηρήστε τι αρέσει στο σκύλο σας. Το κοτόπουλο, το αρνί ή το ψάρι; Επιπλέον, ενδέχεται ο σκύλος σας να είναι αλλεργικός σε κάποια συστατικά, οπότε πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι, για να τα αποφύγετε.

Λιχουδιές και παιχνίδια σκύλου

Σειρά έχουν οι λιχουδιές και τα παιχνίδια για σκύλους, βήμα που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ο τετράποδος φίλος σας. Οι λιχουδιές πρέπει να προάγουν τη σωματική και τα παιχνίδια την ψυχική υγεία του σκύλου σας.

Στο pet shop θα βρείτε λιχουδιές σκύλων που ουσιαστικά αποτελούν συμπληρώματα διατροφής, ενώ βέβαια θα πρέπει να ψωνίσετε και τα ειδικά κόκκαλα για σκύλους που συμβάλλουν στην υγεία των δοντιών.

Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια δηλαδή, αφού ο σκύλος θα χαρεί ιδιαιτέρως με το δώρο του, το οποίο θα του κάνει καλό στον οργανισμό του. Τα παιχνίδια που θα του πάρετε θα προσαρμοστούν στο χαρακτήρα του αλλά και το χώρο που έχετε.

Αν ο σκύλος σας είναι παιχνιδιάρης και έχετε κήπο, όπου μπορεί να τρέξει, τότε μπορείτε να του αγοράσετε μία μπάλα, ενώ αν είναι πιο τεμπέλης ή μένει μέσα σε διαμέρισμα, τότε τα έξυπνα παιχνίδια με γρίφους θα τον ενθουσιάσουν.

Φροντίδα του τριχώματος του σκύλου σας

Μην παραλείψετε να φροντίσετε και το τρίχωμά του.

Αμπούλες αποπαρασίτωσης είναι απαραίτητες για το καλοκαίρι, ενώ και τα σαμπουάν σκύλων βοηθούν στην απώθηση των κουνουπιών, αφού έχουν μυρωδιά σιτρονέλας. Αγοράστε και μία βούρτσα και θα είστε έτοιμοι να προσφέρετε στον σκύλο σας την τέλεια περιποίηση.

Τώρα ξέρετε πως να κάνετε το σκύλο σας πιο χαρούμενο / ευτυχισμένο!