ονοματα σκυλων

Έξυπνα Ονόματα σκύλων - 5 Ιδέες για τα καλύτερα ονόματα για σκύλους

Αποκτήσατε μόλις ένα σκυλάκι ή σκέφτεστε να αποκτήσετε και δεν ξέρετε τι όνομα να του δώσετε;

Αναρωτιέστε ποια είναι τα ονόματα που ακούν τα σκυλιά;

Καταρχάς, συγχαρητήρια που ανοίξατε την αγκαλιά σας σε ένα πλάσμα που θα σταθεί πιστός σύντροφός δίπλα σας για όλη του τη ζωή.

Και φυσικά, βασικό στοιχείο της παρουσίας του είναι το όνομά του, το οποίο ο σκύλος είναι σε θέση να μάθει, να το ακούει και να υπακούει έτσι σε βασικές εντολές.

Οι προτάσεις για ονόματα σκύλων είναι πολλές, όμως καλό είναι να μη διαλέξετε απλώς κάποιο που σας αρέσει, αλλά επιπλέον να προσέξετε αυτό να ακολουθεί κάποιους κανόνες για να γίνει η ζωή ευκολότερη για όλους.

Οι κανόνες ονομασίας του σκύλου σας

Ο βασικότερος κανόνας είναι ότι το όνομα του σκύλου δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο (το πολύ μέχρι τρεις συλλαβές), για να μπορεί το σκυλάκι σας να το μάθει. Καλό είναι, επίσης, να είναι ένα όνομα, το οποίο δεν μοιάζει με κάποια εντολή, γιατί αλλιώς θα είναι λογικό ο σκύλος μας να συγχυστεί και να μην μπορεί να ξεχωρίσει αν ακούει το όνομά του ή την εντολή.

Ονόματα σκύλων θηλυκά και ονόματα αρσενικών σκύλων

Υπάρχουν κάποια ονόματα, που είναι πολύ κλασικά για σκυλάκια αρσενικά και θηλυκά, όπως Αζόρ, Μάγκας, Όλαφ, Ραλφ, Λάκυ, Μπάρνεϊ, Όσκαρ, Τζακ, Πάκο, Σποκ, Τζίμυ, Νάρα, Πόλα, Τζάκι, Μίτση, Λίλα, Ζιζί και Αντέλ. Ο λόγος που αυτά τα ονόματα είναι τόσο συνηθισμένα δεν είναι τυχαίος, αφού είναι μικρά ονόματα, εύκολα να προφέρονται και να ακούγονται, οπότε είναι λογικό να τα προτιμούν οι ιδιοκτήτες και οι εκπαιδευτές.

Ονόματα με βάση κάποιο χαρακτηριστικό του σκύλου

Δεν είναι σπάνιο να δίνονται ονόματα στο σκυλάκι με βάση κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του. Πρωταγωνιστής είναι φυσικά το χρώμα του, οπότε τυπικά ονόματα είναι το Μπλάκυ, Ασπρούλης, Μαυρούλης, Κάμελ, Κανέλος, Ξανθούλης, Πάνθηρας, Γκρέι, Σίλβερ, Ασπρούλα, Γκόλντεν, Κανέλα και Ξανθούλα. Συχνά, δίνονται ονόματα με βάση το μέγεθος και τη δύναμη του σκύλου, όπως Γολιάθ, Ζορό, Ζευς, Δράκος, Λέων, Ντράγκον ή Ρίγκο, ή τονίζεται κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του σκύλου, για παράδειγμα ότι κοιμάται πολύ (Μορφέας ή Ξάπλας), ότι τρέχει γρήγορα (Τούρμπο), ότι του αρέσει η μουσική (Μπαχ, Μπετόβεν), ότι παίζει πολύ με τη μπάλα (Ζιντάν, Μέσι) ή ότι είναι πολύ γλυκό, κυρίως για θηλυκά σκυλιά (Σούγκαρ, Πάστα, Γλύκα). Αν ο ιδιοκτήτης του ζώου θέλει να κάνει πλάκα, μπορεί να βγάλει με ένα ρωμαλέο όνομα, όπως Καίσαρας, ένα πολύ μικρόσωμο σκυλάκι, ή με ένα τρυφερό όνομα, όπως Φλάφυ ή Ζουζού, ένα μεγάλο και δυνατό σκυλί.


Πως να βοηθήσω να χάσει κιλά ο σκύλος μου

Είναι οι λιχουδιές ουσιαστική τροφή για τον σκύλο μου;


Ανθρώπινα (Αρχαιολογικά) αστεία ονόματα για σκύλους θηλυκούς και αρσενικούς

Πρωτότυπο και αρκετά αστείο είναι όταν δίνονται ονόματα ανθρώπων στο σκυλί, όπως Φίλιππος, Παύλος, Άρης, Γιώργος, Λουκάς, Ντίνος, Χάρης ή Μένιος και για τα θηλυκά Αλίκη, Δανάη, Έλλη, Νίκη και Μάρθα. Συχνά, τα σκυλάκια βαφτίζονται και με αρχαιοελληνικά ονόματα, όπως Πάτροκλος, Αχιλλέας, Ορφέας, Ηρακλής ή Φίλιππος και για τα θηλυκά Θάλεια, Αθηνά, Ηρώ, Ηλέκτρα και Λήδα.

Ονόματα σκύλων από καρτούν - κινούμενα σχέδια - ταινίες

 Την τιμητική τους έχουν και ονόματα καρτούν, όπως Ρανταπλάν, Μίκυ, Ντόναλντ, Γκούφυ, Πλούτο, Ντάφυ, Μίνι, Πίκατσου, Νταίζη, Λαίδη, Άριελ και Αλλαντίν.

Στο Petastero διαθέτουμε όλα τα είδη σκύλων:

...και άλλα πολλά!


Εάν το αγαπημένο σας κατοικίδιο είναι η γάτα, δείτε εδώ τις αντίστοιχες συμβουλές μας όσον αφορά έξυπνα ονόματα για γάτες.


 

Ευχαριστούμε για το χρόνο παραμονής σας στο άρθρο μας με τις 5 συμβουλές μας για να επιλέξετε τα πιο έξυπνα (αστεία, αρχαιοελληνικά, απο καρτούν, ταινίες κινουμένων σχεδίων κ.α!) ονόματα σκύλων και κουταβιών, αρσενικών και θηλυκών!