Αν είστε νέος κηδεμόνας κουταβιού ή σκοπεύετε να γίνετε θα χρειαστείτε μία οργανωμένη λίστα πραγμάτων.Έτσι θα είστε πανέτοιμοι για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογενείας!

Η λίστα μας αποτελείται από πράγματα τα οποία αφορούν στη διατροφή, στον ύπνο αλλά και στις καθημερινές συνήθειες ενός κουταβιού!

1. Κατάλληλη τροφή. Υπάρχει μία πληθώρα τροφών: ολιστικές, grainfree, απλές σειρές.

Βρείτε την κατάλληλη, ρωτώντας τον ειδικό στη διατροφή, βάσει των αναγκών της φυλής αλλά και των καθημερινών δραστηριοτήτων του κουταβιού σας! Μπορείτε να μας στείλετε mail στο [email protected] αλλά και να μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook .Θα χαρούμε πολύ να σας κατατοπίσουμε σχετικά και να βρούμε τη συγκεκριμένη τροφούλα που ταιριάζει στο δικό σας κουτάβι.

2. Είδη Ύπνου.

O ύπνος αποτελεί τη βασικότερη ανάγκη ενός κουταβιού και μάλιστα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του. Επιλέξτε κατάλληλο κρεβατάκι για το νέο σας μικρό φίλο.

3. Πάνες εκπάιδευσης ούρησης.

Μην παραμελείτε αυτό το σημαντικότατο ζήτημα. Ο σκύλος μας από μικρός θα πρέπει να μάθει που να κάνει την ανάγκη του και σε αυτό θα σας βοηθήσουν τόσο οι πάνες, όσο και τα προσελκυστικά ούρησης.

4. Παιχνίδια.

Τόσο μακράς ενασχόλησης με τα οποία αποφεύγουμε το στρες αποχωρισμού ,όσο και πιο μαλακά για ζεστασια,τα παιχνίδια που θα πρέπει να προμηθεύετε στο μικρό σας σκυλάκι φροντίστε να έχουν ποικιλία!

5. Στεγνό καθάρισμα.

Ο κτηνίατρός σας σαφώς δεν θα σας επιτρέψει το μπάνιο πριν την ολοκλήρωση των εμβολίων. Υπάρχει όμως λύση για να κρατάτε το κουταβάκι σας καθαρό. Το στεγνό καθάρισμα!

6. Λουράκι και περιλαίμιο.

Από μικρό το κουταβάκι μας θα πρέπει να συνηθίζει στο περιλαίμιο αλλά και στον οδηγό περιπάτου (λουρί). Έτσι ακόμη και αν δεν έχουμε ξεκινήσει τον περίπατο , κερδίζουμε χρόνο στην αντίληψη της καλής συμπεριφοράς κατά τη βόλτα, ήδη από μία μικρή βόλτα μέσα στο σπίτι! 

7. Είδη καθαρισμού του χώρου του.

Επιλέξτε ασφαλή καθαριστικά- μη τοξικά , πάνω στα οποία θα μπορεί να πατάει άνετα το σκυλάκι σας χωρίς να διατρέχει κίνδυνο δηλητηρίασης ή ακόμη και σοβαρής αλλεργικής δερματίτιδας!

 

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consultant.