Εάν και εσείς μετακομίζετε είτε για εξωτερικό είτε για ένα άλλο σπίτι στην ίδια χώρα τότε το άρθρο αυτό είναι του άμεσου ενδιαφέροντός σας!

Πώς βλέπει ο άνθρωπος τη μετακόμιση: μία νέα αρχή! Νέα κατοικία,ένα νέο περιβάλλον, που έχει τη δυνατότητα να το διαμορφώσει όπως θέλει και με αστείρευτη δημιουργικότητα να βάλει μέχρι και τις τελευταίες πινελιές. Νεοι γείτονες ,αισιόδοξα πλάνα και αρκετή θετική ενέργεια για την προσμονή του «νέου » γενικότερα!

Πώς βλέπει ο σκύλος σας τη μετακόμιση: Τι έγινε τώρα?! ΓΙατί ήρθαμε εδώ?! Αγαπώ τη ρουτίνα μου και τώρα όλα αλλαξαν! Το κρεβάτι μου δεν είναι πια στο καθιστικό δίπλα στη μεγάλη πολυθρόνα! Καταστροφή!και οι σκάλες? Γιατί πρέπει να κατεβαίνω 25ολόκληρα σκαλιά για να πάω κάπου έξω. Και εδώ τελικά που ήρθαμε όλα μυρίζουν διαφορετικά και είναι ξένα.

Από τα παραπάνω έχετε ήδη καταλάβει ότι μία καινούρια αρχή για εμάς μπορεί να αποβεί μία απίστευτα στρεσογόνος κατάσταση για τα σκυλάκια μας. ΜΗΝ ανησυχείτε όμως. Σας παραθέτω παρακάτω 7 βήματα που θα κάνουν την οπτική του σκύλου σας σχετικά με τη νέα κατοικία αν όχι να συμπίπτει με τη δική σας ,τότε να έρθει πολύ κοντά!

Βήμα 1ο:

Διατηρήστε το παλιό ωράριο του όσον αφορά στη σίτιση και στον περίπατο.Είναι πολύ σημαντικό η χρονική ρουτινα του σκύλου σας να παραμένει η ίδια. Οι συνηθισμένες για εκείνον-η ώρες είναι ο κορμός όλων των υπόλοιπων ενεργειών σας .

Βήμα 2ο:

Φυσικά και έχετε πολύ λίγο χρόνο να αφιερώσετε στο σκύλο σας με τη μετακόμιση και την τακτοποίηση που σας βαραίνει ΑΛΛΑ μην τον παραμελείτε. Πρακτικά αυτό σημαίνει «βολέψτε 10 ποτήρια λιγότερα στο ράφι προκειμένου να κάνετε 10 λεπτά χάδια στην κοιλίτσα του!»

Bήμα 3ο:

Γνωρίστε του σιγά σιγά και έναν έναν τους νέους χώρους του σπιτιού.Δηλαδή καλύτερα θα ήταν κάθε δύο ημέρες να του γνωρίζετε και έναν χώρο.Αφήστε τον να μυρίσει να τακτοποιηθεί και να νιώσει άνετα με μία λιχουδιά ή και το παιχνίδι του.

Βήμα 4ο:

Βεβαιωθείτε ότι κατά τη μετακίνηση του μιλάτε και του δίνετε σημασία. Μέσα στο αυτοκίνητο ή κατά τη μεταφορά φροντίστε να είναι άνετα και να μην πιέζεται ή να περιορίζεται πολύ.

Καλή επιτυχία και καλή μετακόμιση! :-)