Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα μπισκότα για σκύλους αποτελούν ουσιαστικά τροφή και πόσα μπορώ να δίνω την ημέρα?

Μαρία, Καλλιθεα.

Αγαπητή Μαρία,

Πρώτα απ'όλα να σου πω ότι η απορία σου είναι  απολύτως λογική. Πολλοί μπερδεύονται με  τις λιχουδιές για σκύλους και νομίζουν ότι αποτελούν βασική διατροφή. Όμως δεν είναι έτσι.

Τοσο τα μπισκοτάκια οσο και οι λιχουδίτσες αποτελούν ουσιαστικά “ένα μεζεδάκι” για τα σκυλάκια μας και φυσικά ένα τεράστιο εργαλείο για εμάς που θέλουμε να τους κάνουμε κάποια εκπαίδευση καθώς η ανταπόκριση των κατοικιδίων στο φαγητό είναι άμεση και εξαιρετικά αποτελεσματική.

Επομένως η απάντηση στην ερώτησή σου "αν οι λιχουδιές αποτελούν βασική τροφή" είναι πως όχι, καμμία λιχουδιά δεν μπορεί να αποτελέσει βασική διατροφή.

Η βασική διατροφή της γάτας όσο και του σκύλου θα πρέπει να βασίζεται σε μία πολύ καλής ποιότητας ξηρά τροφή αλλά και σε επιλεγμένα ανθρώπινα φαγητά όπως π.χ. Το γιαούρτι το οποίο περιέχει εξαιρετικά ένζυμα για τη βελτίωση του πεπτικού συστήματος.

Από κει και πέρα καλό θα ήταν να κάνεις και την επιλογή σου ανάμεσα στις διάφορες μαλακές λιχουδίτσες που δίνεις στο σκυλάκι σου επιλέγοντας τις πιο φυσικές που περιέχουν ελάχιστα λιπαρά και καθόλου χρωστικές ή συντηρητικά.

 

Δείτε εδώ 5 συμβουλές για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να χάσει κιλά!

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πως να επιλέξεις τις κατάλληλες λιχουδίτσες θα βρεις σε επόμενο άρθρο μου. :-)

Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant