Πολλοί είναι οι παράγοντες που μας...κλείνουν μέσα στο σπίτι! Το κρύο, το φορτωμένο μας πρόγραμμα, οι οικογενειακές μας υποχρεώσεις είναι μερικά από αυτά.Όμως δεν θα πρέπει να στέκονται εμπόδιο στη δημιουργική μας ενασχόληση με το σκύλο μας!

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε 6 τρόπους για να κάνετε την καθημερινότητά σας ακόμη πιο δημιουργική και διασκεδαστική αφιερώνοντας έστω και λίγο από το χρόνο σας στο μικρό σας φίλο!

1. "Βρες το σωστό χέρι!"

Κρύψτε σε ένα από τα χέρια σας μία λιχουδίτσα και σφίξτε και τα δυο χέρια σας σε μπουνιές. Αφήστε το σκύλο σας να μυρίσει και να βρει τη λιχουδιά και επιβραβεύστε τον δίνοντάς του το πολύτιμο έυρημά του!

2. "Εδώ παπάς, εκεί παπάς...?"

Πάρτε τρία κυπελάκια. Κρύψτε μία λιχουδιά σε ένα από αυτά και αρχίστε να τα μετακινείτε γρήγορα. Σταματήστε και αφήστε το σκύλο σας να μυρίσει και να βρει το σωστό κυπελάκι που περιέχει τη λιχουδιά ώστε να την κερδίσει!

3. "Kρυφτό" 

Βάλτε το σκύλο σας σε θέση μείνε. Έπειτα κρυφτείτε  κάπου και φωνάξτε του έλα. Όταν σας βρει με επιτυχία τότε επιβραβεύστε τον!

4. "Ανάβαση" 

Χρησιμοποιήστε -πάντα με μέτρο- την εσωτερική ή εξωτερική σκάλα του σπιτιού σας ως γυμναστική για το σκύλο σας. Ανεβείτε και κατεβείτε τη προκειμένου να κάνετε λίγες επαναλήψεις και να τον γυμνάσετε. Προσοχή σε σκυλάκια με δυσπλασίες!

5. "Βασική υπακοή"

Μάθετε στο σκύλο σας ή επαναλάβετε αν ήδη ξέρει ,βασικές εντολές όπως είναι το "κάτσε", "μείνε" κ.ά.

6. "Ωρα για μασάζ"

Χαρίστε ένα απαλό μασάζ στην πλάτη, στο σβέρκο , αλλά και στις αρθρώσεις για περίπου 10 λεπτά ώστε να κάνετε καλή αιμάτωση στην περιοχή και να τονώσετε τη λειτουργία των κυττάρων.

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consultant