Μία εποχή με εξαιρετικές διακυμάνσεις όχι μόνο στον καιρό αλλά και στη συμπεριφορά του αγαπημένου μας αιλουροειδούς ,χρήζει προσοχής και προετοιμασίας!

Τί πρέπει όμως να προσέξετε συγκεκριμένα?

1. Τα ζουζούνια και τα ζωύφια...πυκνώνουν!

Με την άνοιξη και το άνθισμα των περισσότερων λουλουδιών αρχίζουμε να ακούμε ,αλλά και να βλέπουμε ,όλο και περισσότερα έντομα. Η προσοχή μας λοιπόν πρέπει να επικεντρωθεί στο κύριο ένστικτο της γάτας μας που είναι το κυνήγι! Πολλά από τα έντομα που μπορεί να της τραβήξουν το ενδιαφέρον και να τα κυνηγήσει, είναι βέβαιο ότι δεν θα "παραδοθούν" έτσι απλά, αλλά θα χρησιμοποιήσουν όλα τους τα όπλα-κοινώς τσιμπήματα. Προσέχουμε λοιπόν, ιδιαίτερα τα τσιμπήματα εντόμων όπως μέλισσες, σφήκες κ.ά. και αν είναι δυνατόν επιτηρούμε τη γάτα μας κάθε φορά που μπορεί να βγαίνει σε εξωτερικό χώρο όπως κήπος, μπαλκόνι, βεράντα.

2. Καλώς όρισες ψύλλε.

Είναι η εποχή που αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός -δειλά δειλά- και οι ψύλλοι ξεκινούν τη δική τους παρασιτική και τη δική μας βασανιστική, ζωή. Φροντίστε ήδη από αυτόν τον μήνα -αν παραλείψατε τους χειμερινούς- να πάρετε μέτρα προστασίας από τα εξωπαράσιτα αλλά και από τα αυγά αυτών.Ενδεικτικά τα spray,οι αμπούλες αλλά και τα περιλαίμια για εξωπαράσιτα γάτας θα είναι από τώρα και μέχρι το τέλος Οκτώβρη τα "πολεμοφόδιά" σας.

3. Η εποχή του ...οίστρου!

Όσοι από εσάς έχετε γατούλες -τόσο αρσενικές όσο και θηλυκές- οι οποίες δεν έχουν στειρωθεί ακόμη , θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Η άνοιξη είναι η εποχή των έντονων αναπαραγωγών και ζευγαρωμάτων και η μη στειρωμένη γάτα σας θα ψάξει απαραιτήτως για ταίρι, ήδη από 5 μηνών που αρχίζει να έχει οίστρο! Να είστε προσεκτικοί λοιπόν καθώς ανοίγετε πόρτες και παράθυρα, καθώς ,δυστυχώς, το πρώτο που θα σκεφτεί η γάτα σας είναι να βγει έξω προς αναζήτηση του ...έρωτα! Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αλλά και κίνδυνος η γάτα σας να εμπλακεί σε καβγά ή σε ατύχημα.

4. Τρίχα, τρίχα και άλλη τρίχα! 

Μου παραπονιέστε πολύ έντονα και έχετε όλα τα δίκια του κόσμου! Ναι, αυτήν την εποχή η γάτα σας ξεκινά να ρίχνει το παλιό τρίχωμα και να βγάλει το νέο .Και ναι, φυσικά και μπορείτε να κάνετε πράγματα για να ανακουφίσετε τόσο εσάς όσο και τη γάτα σας: