εντονη τριχοπτωση σκυλου θεραπεια αντιμετωπιση

5 Συμβουλές για να Αντιμετωπίσετετην Έντονη Τριχόπτωση Σκύλου

ΑΝ τα ρούχα σου έχουν αποκτήσει όλα την ίδια…μορφή, όντας καλυμμένα από τρίχες, ΑΝ οι τρίχες αιωρούνται στο σπίτι σου με ένα απαλό αεράκι που μπήκε από το παράθυρο, ΑΝ νιώθεις ότι θα πρέπει να κάνεις ειδική συμφωνία για να αγοράζεις χονδρική πλέον τα αυτοκόλλητα για τρίχες, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Αυτό το άρθρο είναι για σένα που θέλεις να ανακουφιστείς από την εποχική –αλλά και μη–τριχόπτωση του σκύλου σου και να βάλεις το… φαινόμενο σε μία τάξη!

Είναι γεγονός ότι τα σκυλάκια μας περνούν ουσιαστικά δύο εποχικές τριχοπτώσεις.

Μία μέσα στο χειμώνα (εξαρτάται από τις συνθήκες και τον οργανισμό του κάθε σκύλου) και μία τους πιο ζεστούς μήνες (άνοιξη ή καλοκαίρι, πάλι ευθέως εξαρτώμενη από τον οργανισμό και τις κλιματολογικές συνθήκες).

Τι μπορείς να κάνεις όμως εσύ προκειμένου να μπορέσεις να επιβιώσεις μέσα σε αυτήν την τριχο-φρενίτιδα;

1. Πρόσεξε τη διατροφή του όλο το έτος και βρες αυτό που του ταιριάζει

Θα πρέπει να σιγουρευτείς τρέφεται με μία βιολογικά κατάλληλη τροφή για σκύλους, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και με πηγές πρωτεϊνης που του ταιριάζουν.

Επειδή είδες και άκουσες για ένα προϊόν που διαφημίζεται πυρετωδώς δε σημαίνει ότι είναι και το κατάλληλο για το σκύλο σου.

Για παράδειγμα αν ο σκύλος σου είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να μαδάει σε μεγάλο βαθμό καθόλη τη διάρκεια του έτους.

2. Κάνε τακτικά μπάνιο και χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα

Το μπάνιο θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε 20 μέρες προκειμένου όχι μόνο να μπορείς να διαχειριστείς την τριχόπτωση –αφαιρώντας το νεκρό τρίχωμα– αλλά και να απομακρύνεις τους ρύπους και το σμίγμα από τη γούνα και το δέρμα του.

Επίλεξε το κατάλληλο σαμπουάν, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του δέρματός του και μην αγοράζεις σαμπουάν ΜΟΝΟ με κριτήριο την τιμή γιατί αργότερα μπορεί να το μετανιώσεις.

3. Ο dog groomer είναι το δεξί σου χέρι

Ο καλός dog groomer όχι μόνο θα σου δείξει τη ρουτίνα που θα ακολουθείς μόνη στο σπίτι για την περιποίηση του τριχώματος, αλλά θα περιποιηθεί τη γούνα του σκύλου σου ώστε να αναπτύσσεται σωστά και να δυναμώνει, γι’αυτό και είναι α-π-α-ρ-α-ί-τ-η-τ-ο-ς .

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς και μόνη σου επαγγελματικά προϊόντα στο σπίτι.

4. Βρες το κατάλληλο συμπλήρωμα

Πάντα με βάση τις ανάγκες αλλά και τα συμπτώματα του σκύλου σου όσον αφορά στο τρίχωμα και εν τέλει στην τριχόπτωση υπάρχουν πολλά συμπληρώματα –διατροφικά σκευάσματα δηλαδή– που μπορείς να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα με μία θρεπτική τροφή για να έχεις το maximum good effect.

Φρόντισε ώστε το συμπλήρωμα να περιέχει κυρίως τόσο Ω3 λιπαρά οξέα όσο και βιοτίνη!

5. Μήπως το σπίτι σου είναι πολύ ζεστό;

Το ξέρω ότι διανύσαμε και διανύουμε ακόμη έναν κάπως δύσκολο χειμώνα, αλλά πρέπει να έχεις πάντα κατά νου ότι ο σκύλος σου ανταποκρίνεται στη ζέστη πετώντας τη γούνα του καθώς νομίζει ότι είναι ώρα να την αλλάξει.

Με άλλα λόγια το καλοριφέρ και το κλιματιστικό σου μάλλον… μπερδεύουν το μικρό σου φίλο!

Και μην ανησυχείς, τρίχα είναι θα… περάσει!

Πηγή:https://www.shape.gr/psixologia/news-psixologia/skylos-kai-trichoptosi-praktikos-odigos/

Ευχαριστούμε για τον χρόνο παραμονής σας στην σελίδα μας για την αντιμετώπιση / θεραπεία της τριχόπτωσης σκύλου.